Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Жителька Тернопільщини шукала квартиру у Львові на свята і втратила 6000 грн: що сталося

Аферист незаконно збагатився, «здавши в оренду» квартиру. Втратила понад 6 000 жителька Тернопільського району, оплативши неіснуюче житло.

Жінка шукала в мережі-Інтернет оголошення про оренду квартири у Львові на свята. Знайшла оголошення, зателефонувала, а орендодавець одразу зазначив, що необхідно здійснити передоплату. Після успішного переведення коштів, мобільний телефон власника вимкнувся, а оголошення про оренду зникло. За допомогою потерпіла звернулася до правоохоронців.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до ст. 190 Кримінального кодексу України, про це повідомили “Галасу” у вдділі комунікації поліції Тернопільської області.

Поліцейські встановлюють усі обставини та наголошують бути обережними й завжди перевіряти інформацію про орендодавців.

Надавайте перевагу перевіреним офіційним ресурсам, на яких можливо прочитати відгуки інших клієнтів, перевіряйте фото в Google пошуку: зловмисники часто крадуть фото з інших сайтів, створюючи фейкові оголошення.

Крім того, спробуйте ввести в пошуковику номер телефону власника чи орендаря. Справжні продавці зазвичай використовують один номер протягом багатьох років і розміщують оголошення на багатьох Інтернет-ресурсах, тому вам легко вдасться відстежити цей телефон і, можливо, навіть знайти старе оголошення з відгуками людей. А от шахрайський номер переважно ніде не відображається, адже його дуже часто змінюють.

Також ознака шахрайства – занадто низькі ціни на житло. Будьте обачні!

На Прикарпатті фахівці зафіксували землетрус

У Тернополі через ранкову “епічну” аварію зупинилося пів міста (ВІДЕО)