Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі наступного року люди питимуть чистішу воду (ФОТО)

Новий етап будівництва станції знезалізнення води та реконструкції водопровідної насосної станції розпочали у Тернополі.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

– У новозбудованому корпусі станції знезалізнення стартував важливий етап — монтування фільтрувальних блоків італійської фірми Culligan. Проєктом передбачено, що таких фільтрувальних блоків буде сім, два з яких уже в Тернополі, третій заплановано доставити до кінця року, інші — у 2022-му. За допомогою напірних фільтрів будуть забрані всі негативні домішки і метали з води, яка подається тернополянам, що суттєво вплине на якість води, покращить її смакові характеристики та запах, – йдеться у повідомленні.

Також зазначається що фільтрувальні матеріали – активоване вугілля, кварцевий пісок та мінерали, засипають у ємності сімома шарами. Кінцева вага суміші в кожному перевищує 10 тонн.

Важливо, що фільтри не потребуватимуть заміни впродовж усього терміну експлуатації, вони очищатимуться зворотним промиванням в автоматичному режимі. За добу можна буде очищувати та знезалізнювати 42 тис. куб м води.

Чудеса бувають: на Тернопільщині анонімний благодійник придбав подарунки на Миколая для діток школи-інтернату (ФОТО)

В Італії помер уродженець Тернопільщини: розшукують родичів Ярослава (ФОТО)