Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Трагедія у Тернополі: 16-річна студентка стрибнула із мосту

Нещастя сталося 1 грудня у Тернополі. Загинула неповнолітня дівчина. Проводиться розслідування.

Близько 6.00 години 16-річна тернополянка вкоротила собі віку стрибнувши на автомобільну дорогу з пішохідного мосту, що на вул. Вояків дивізії “Галичина”.

Медики, які приїхали на місце констатували смерть дівчини. Обставини такого вчинку студентки одного з тернопільських училищ наразі з’ясовують правоохоронні органи, пише “Погляд”.

Довідка:

Попередження суїцидальних проявів в підлітковому середовищі

Рекомендації батькам:

1. ВИСЛУХОВУЙТЕ – «Я чую тебе». Не намагайтесь утішити загальними словами типу «Ну, все не так погано», «Тобі стане краще», «Не варто це робити». Дайте можливість висловитись. Ставте питання й уважно слухайте.

2. ОБГОВОРЮЙТЕ – відкрите обговорення планів і проблем знімає тривожність. Не бійтесь говорити про це – більшість людей відчувають незручність, кажучи про самогубство, й це виявляється в запереченні або уникненні цієї теми. Бесіди не можуть спровокувати самогубства тоді як уникнення цієї теми збільшує тривожність, підозрілість.

3. БУДЬТЕ УВАЖНІ до непрямих показників при передбачуваному самогубств. Кожну жартівливу згадку або загрозу слід сприймати серйозно. Підлітки часто заперечують, що говорили серйозно, намагаються висміювати дорослого за його зайву тривожність, можуть зображати гнів. Скажіть, що ви сприймаєте їх серйозно.

4. СТАВТЕ ЗАПИТАННЯ – «Таке враження, що ти насправді говориш…», «Більшість людей замислювались про самогубство…», «Ти коли – небудь думав (думала), як це зробити?» Якщо ви отримуєте відповідь, тоді переходьте до конкретних запитань.

5. ПІДКРЕСЛЮЙТЕ ТИМЧАСОВИЙ ХАРАКТЕР проблем – визнайте, що його (її) відчуття дуже сильні, проблеми складні. Дізнайтесь, чим ви можете допомогти, оскільки вам він (вона) уже довіряє. Дізнайтесь, хто ще міг би допомогти цій ситуації.

(за матеріалами Інтернету).

Померла відома монахиня, яка працювала на Тернопільщині (ФОТО)

Святий Миколай відкриє свій офіс на Тернопільщині