Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На околиці Тернополя бігає зграя безпритульних собак: обіцять стерилізувати

Зграя собак у районі Західного ринку в Тернополі буде стерилізована найближчим часом, обіцяє Тетяна Мацюпа – керівниця ТОВ «Міжнародні інженерні системи», який виграв тендер на таку діяльність. Затримку такого процесу, що призвела до скарг тернополян, пояснюють молодим віком собак.

– Ми постійно слідкуємо за ситуацією у місті щодо стерилізації, – говорить Тетяна Мацюпа. – Це околиця міста, туди часто вивозять собак. Тому процес відслідковування – безкінечний. Сьогодні забираємо частину цих собак. Там є шість цуценят, яких спершу хотіли роздати. Але ніхто не забирає, тому будемо брати маму разом із ними. Також там є молоді собаки, яких раніше забрати не змогли. Адже стерилізацію починаємо від 8-ми місяців. Щоправда, на перетримку цих собак не візьмемо – немає місця. Привеземо їх назад.

У свою чергу волонтери UAnimals заявляють, що у разі невиконання такої обіцянки буде ще більший розголос проблеми.

– Будемо звертатись до депутатів і до мера, – наголошує волонтерка Людмила Чеховська. – Також в можливих планах є мітинг під міською радою з цього приводу.

Нагадаємо, тернополяни скаржились на бездіяльність щодо безпритульних тварин у Тернополі, що наражає жителів міста на небезпеку.

Джерело.

На Тернопільщині хлопець підрізав 21-річного товариша

Біля Тернополя автобус Yutong злетів у кювет (ФОТО)