Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Найкращий час купувати долар? Що відбувається на валютному ринку в останні дні грудня

Національний банк України (НБУ) розрахував такий офіційний курс долара і євро до гривні на четвер, 30 грудня:

29.12 30.12 Зміни
1 доллар США 27,22 грн 27,20 грн -0,02
1 евро 30,84 грн 30,77 грн -0,07

Порівняно з курсом на середу, 29 грудня, долар подешевшав на дві копійки, а євро – на на сім копійок.

На свята радять валюту притримати

Аналітик компанії “Центр біржових технологій” Максим Орищак спеціально для видання Сьогодні зауважує, що далекоглядніше для українців не шикувати на свята, а притримати наявну в запасі готівкову валюту.

“З огляду на те, що є ризики загострення геополітичної ситуації з Росією і світові рейтингові агенції вносять цей випадок до ризиків для економіки світу на 2022 рік, населення України у святковий період, найімовірніше, заощаджуватиме”, — каже Максим Орищак.

Він також зауважує, що чимало виявиться і тих, хто захоче конвертувати накопичену валюту в гривню для святкування Різдва та Нового року. Це своєю чергою знизить готівку долара, чим можуть скористатися покупці.

Що буде з курсом далі?

За словами аналітика компанії Esperio Олександра Болтяна, у перші два місяці нового, 2022 року, курс буде волатильним і можливе падіння гривні до 28-28,5 грн. за долар.

На думку експерта, на цей момент оптимістичних прогнозів курсу гривні на наступний рік немає. Тому українцям Олександр Болтян радить бути уважнішими. Бажано в цей період не брати додаткових кредитів, не посилювати боргові зобов’язання, а також підготуватись до інфляційного тиску.

У Тернополі невідомий крав рекламні банери: розшук

Пересадки серця та нирки: Тернопільська лікарня отримала ліцензію на трансплантацію органів (ВІДЕО)