Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Багатодітна тернополянка придбала квартиру: жінка працювала щодня із 3 ночі

Щодня прокидалась о 3 годині ночі і йшла працювати на декілька робіт, щоб зібрати гроші на власне житло. 29-річна Світлана Таванець – вихованка бережанського дитбудинку. Жінка сама виховує 4 дітей. У кімнаті гуртожитку, де вони жили, місця всім не вистачало. Купити квартиру їй допомогли благодійники. Зараз сім’я готується до переїзду.

Світлана Таванець каже, що в одній з кімнат житимуть дві її доньки – 6-річна Софія і 3-річна Аліса:

“Мені подобається кімната”, – каже донька Аліса Таванець.

Поки у тут є лише іграшки. Меблі ще не доставили. Жінка розповідає, молодша донька Аліса попросила у неї, щоб кімнату оформили у рожевому кольорі:

“Ввечері лягала спати і молилась. Я вже замовила ліжко односпальне і уточнила, щоб обов’язково спинки з двох сторін були рожеві”, – розповіла багатодітна мама.

Світлана облаштує кімнату для двох синів. Вона каже, що потрібно відремонтувати світильник і доставити ліжко:

“В кімнаті є вихід на лоджію. Це дуже класно, бо дітки мають багато іграшок, як можна тут заховати”, – каже Світлана.

Ще в одній кімнаті буде вітальня, тут є шафа, новорічна ялинка й телевізор. Світлана Таванець каже, найбільше радіють кухні, тому що в кімнаті гуртожитку, де вони жили раніше, її доводилось ділити з мешканцями ще 6 кімнат, пише “Суспільне”.

“В цьому куточку, за великим столом буде наша сім’я збиратись на сніданок, обід, вечерю. Бо коли ми жили в маленькій кімнатці, ми навіть не знали, як це спільно сісти за столом”, – розповіла багатодітна мама.

За столом вечеряє найстарший син Світлани – 9-річний Тимофій. Хлопець розповів, що подобається в новій квартирі:

“Мені дуже подобається, що ми нарешті можемо спати окремо, що дівчата з дівчатами, хлопці з хлопцями. Мені подобається кухня, що ми так сідаємо всі гарно і їмо, дуже дякую тим, хто помагав нам з квартирою”.

Щоб купити цю квартиру, працювала на кількох роботах. Жінка каже, щодня прокидалась о 3 годині ночі:

“Я вже 5 ранку могла робити одну з робіт – розклейку, до 8 години я могла заробити такі, ніби, невеликі гроші – 200-300 гривень, але для мене це були дуже великі гроші, впродовж дня я бігала ще на консультацію ковбаси, я маю трьох людей, до яких я ходжу по догляду, по часу займає 2 годинки, так само я ще получала дитячі гроші, я жодної копійки не тратила”, – каже Світлана Таванець.

За 3 роки жінка зібрала 20 тисяч доларів, ще 17 тисяч допомогли зібрати благодійники.

“7 тисяч доларів дала Євангелістська церква, 5 тисяч з фонду, 5 тисяч американська сім’я, і тернополяни допомогли 17 тисяч гривень назбирали”, – каже Світлана

Голова благодійного фонду “Майбутнє сиріт” Андрій Назаренко каже, гроші на нове житло для Світлани збирали під час проєкту “Руки допомоги”. Його створили для того, щоб допомагати вихованцям дитбудинків та багатодітним сім’ям.

“До цього проєкту долучались, ми намагались максимально поширити це у Фейсбуці, у соцмережах, також у нас є друзі за кордоном, яким ми розповіли історію Світлани. На нашу думку, найбільше людей відгукнулись ті, що живуть за кордоном. Наш підхід в цьому проєкті заключається в тому, що якщо випускник інтернатного закладу має якісь певні заощадження, але йому не вистачає певної суми коштів, ми вважаємо, що це не більше 5-6 тисяч доларів, то наш благодійний фонд готовий долучитись”, – каже Назаренко.

Порошенку оголосили підозру в державній зраді та сприянні тероризму

На Тернопільщині сильна ожеледиця: оголосили штормове попередження