Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Плей-офф для збірної України: жеребкування, дати і можливі суперники

Учора збірна України забезпечила собі путівку до плей-офф відбору на чемпіонат світу-2022 у Катарі. Однак цей відбір очікується одним з найскладніших за історію.

Розпочнемо з того, що до раунду плей-офф вийшли аж 12 команд, а путівок на Мундіаль лише три. Тобто раунд плей-офф відбуватиметься в два етапи.

До цього відбіркового турніру вийшли 10 збірних, які посіли другі місця в своїх групах та ще 2 команди з торішньої Ліги націй. Ці 12 команд, згідно з набраними очками у відбірковій групі, розділили на сіяних і несіяних. Українці, які через купу нічиїх більше втрачали, ніж набирали, потраплять до числа несіяних.

Сіяні учасники: Португалія, Італія, Шотландія, Швеція, Уельс і Росія.

Несіяні учасники: Австрія, Польща, Туреччина, Чехія, Україна і Північна Македонія.

Жеребкування раунду плей-офф відбудеться 26 листопада. На першому етапі сіяні учасники на своєму полі зіграють проти когось з числа несіяних (їх і визначить жереб). Ці матчі відбудуться 24 березня.

При цьому УЄФА уже звично розведе команди Росії і України.

Як бачимо, в числі небажаних суперників для українців на першому етапі, звісно, Португалія і Італія. Більш-менш прохідними виглядають британці — Шотландія і Уельс. А зі шведами ми вже грали на Євро.

Та навіть якщо збірна України переможе (наголосимо ще раз — на виїзді) свого суперника по першому етапу, то 29 березня українці зіграють гру другого етапу проти такого ж переможця першого раунду. Там, звісно, абсолютно не буде простих суперників.

Як бачимо, раунд відбору, в який потрапила збірна України, нічим не кращий від, наприклад, 1/8 фіналу чемпіонату Європи. Рівень учасників настільки високий, що не помилимося, якщо зауважимо — у відборах ще не було турнірів такої ваги.

Збірній України ж слід побажати тільки усмішки Фортуни. Мундіаль, фактично, для нашої команди почнеться вже у березні…

Фінальна ж частина в Катарі, нагадаємо, відбудеться наступного року в дуже не звичні терміни — з 21 листопада до 18 грудня.

Інвестиції у мистецтво формують соціальний капітал, вважає голова венчурного фонду Adventures Lab

У Борщеві оштрафували продавчиню, яка обслужила покупця без маски