Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Чорний день для мерів-господарників: сьогодні не стало Богдана Левківа та Олександра Омельченка

25 листопада справді став чорним днем для двох українських мерів-господарників початку 2000-их. Один за одним, з різницею у кілька годин, пішли з життя міський голова Тернополя 2002-06 рр. Богдан Левків та столичний мер 1998-2006 рр. Олександр Омельченко.

Зранку Тернопіль був вражений звісткою про смерть Богдана Левківа. Про смерть 71-річного екс-голови Тернополя повідомив на своїй сторінці теперішній голова Сергій Надал. «Тернопіль втратив свого славного сина. Богдан Євгенович був одним з лідерів боротьби за незалежність у 80-х початку 90-х років 20 століття на Тернопіллі. Він показував приклад та надихав молодь, як треба любити Україну. Любити не на теплих кухнях та диванах, а у постійній боротьбі з кривавою більшовицькою системою», – написав Сергій Надал.

Богдан Левків народився у Тернополі 22 лютого 1950 року. Закінчив технологічний інститут побутового обслуговування в місті Хмельницький в 1973 році. Працював на керівних посадах обласного та міського управління торгівлі, стандартизації та метрології. У 1998 році почав працювати на посаді секретаря Тернопільської міської ради, а в 2002 році обраний міським головою Тернополя. Нагороджений званнями заслужений працівник сфери послуг України. Мав відзнаку Прем’єр-міністра України (2003). Грамоту Папи Римського (2002).

Панахида за Богданом Левківим відбудеться 26 листопада о 19.00 у Будинку жалоби, що на вул. Микулинецькій. Похорон у Кутківцях 27 листопада о 13.00.

А за кілька годин не стало депутата Київської міської ради та екс-мера столиці Олександра Омельченка. Він помер від ускладнень коронавірусу. Про це повідомив чинний мер Києва Віталій Кличко.

«Сьогодні не стало Олександра Омельченка… Колишнього міського голови столиці, голови КМДА, народного депутата, депутата Київради … Олександр Омельченко любив Київ і був, беззаперечно, одним з тих, хто творив його сучасну історію», – йдеться у повідомленні.

18 листопада Кличко повідомляв, що Омельченка госпіталізували до лікарні з ковідом. За словами Кличка, у політика було значне ураження легень. Син екс-мера Олександр казав, що його батько перебував у тяжкому, але стабільному стані, дихав за допомогою кисневої маски.

Олександр Омельченко народився 9 серпня 1938 року у Вінницькій області. Кандидат технічних наук. Працював на підприємствах «Київміськбуду».

У 1994-1996 роках був першим заступником голови КМДА. У серпні 1996 року очолив цей орган. З травня 1999 по 2006 рік був київським міським головою.

У 2007-2012 роках був народним депутатом від «Наша Україна – Народна самооборона» за квотою «Народної самооборони» Юрія Луценка. Очолював парламентський комітет із питань державного будівництва та самоуправління.

З 2011 року перестав бути членом НУНС. У 2014 знову балотувався на виборах міського голови Києва. У цих виборах не переміг, але пройшов до Київської міської ради.

“Ми хочемо знати правду”: подробиці розслідування справи щодо зниклого 17 років тому юнака (ФОТО)

Майже 700 тисяч гривень компенсації має заплатити водій, який скалічив дитину на Тернопільщині