Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Рік тюрми: на Тернопільщині засудили чоловіка, який захищаючись у себе вдома, випадково вбив злодія

До одного року тюрми засудили чоловіка з Кременеччини, який захищаючись у своєму будинку випадкового вбив злодія. Суд визнав підозрюваного винного у перевищенні межі оборони. 

Про це йдеться у рішенні Кременецького районного суду, повідомляють Тернопільські події. 

Чоловіка звинуватили у тому, що коли він побачив у своєму будинку злодія, то завдав йому три смертельних поранення ножем. Потерпілого госпіталізували, проте він помер у лікарні.

Підозрюваний свою вину за ст.118 КК України визнав повністю, суду пояснив, що 16 грудня 2019 року біля 23 години він приїхав на велосипеді до свого господарства. Присвітивши ліхтарем побачив, що вхідні двері літньої кухні відкриті і у них пошкоджена планка, тобто зрозумів, що хтось у літню кухню заходив. Подзвонив до сусіда і спитав чи нікого він не бачив, на що він відповів що нікого не бачив. Зразу пішов до сестри, яка живе по-сусідству. Вона сказала, що була у господарстві, проте двері літньої кухні закрила на замок.

Після цього з сестрою прийшли на його подвір`я і він зрозумів, що хтось є у будинку. Зайшов в приміщення коридору будинку. Включив світло в коридорі і побачив, що в другому коридорі, де розташована драбина, яка веде на горище, хтось спускається з горища з мішком. Тобто зрозумів, що хтось краде його зерно. Той невідомий чоловік поставив мішок з зерном на підлогу, підійшов до нього та схопив руками за шию спереду і почав душити.

Він намагався виходити назад і вирватися. В цей момент побачив на швейній машинці у коридорі лежить ніж. Тоді схопив ніж і наніс два удари спереду по тулубу невідомого чоловіка десь в ділянку грудей. Від удару потерпілий почав відпускати шию і в той момент він наніс третій удар по тулубу спереду, десь в область грудей. Потерпілий відпустив його шию і почав виходити з будинку, саме тоді він наніс четвертий удар ззаду в область тулуба. Потерпілий побіг на вулицю і там впав. Він попросив сестру, щоб викликала поліцію і швидку. До потерпілого на вулиці не підходив. Приїхали медики і забрали потерпілого у лікарню. Пізніше приїхали працівники поліції. У скоєному розкаюється, потерпілого вбивати не хотів.

Дружина покійного у суді заявила, що підозрюваний не компенсував їй витрат та просила суворо його покарати.

Суд визнав чоловіка винним у перевищенні оборони та присудив до 1 року тюрми. Також він повинен сплатити майже 2 тис. грн за проведення експертиз.

У Тернополі молодий чоловік заліз на котельну трубу та хотів стрибнути з неї (ФОТО)

Особливості зимових шин Goodyear