Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Намолене, святе місце: на Тернопільщині відзначили 300-річчя храму (ФОТО, ВІДЕО)

https://galas.te.ua/wp-content/uploads/2021/11/IMG_8131.jpg

У селі Велика Лука Великоберезовицької громади відбулось святкування 300-річчя храму Святого Архистратига Михаїла. На свято завітали не тільки жителі села та громади, а й багато гостей. Очолив Божественну літургію владика Теодор у співслужінні з парохом церкви, отцем Богданом.

Храм дійсно давній, мури храму мають (товщину – ред.) 1,50-1,60 м, це дуже багато. Перекриття ще дубове. Місце намолене, святе. А дзвіниця була колись і бійницею козацькою, — розповідає отець Богдан Гавришко.

Коли люди пам’ятають про своє минуле, то ця громада і люди мають майбутнє. Велике дякую за збереження тих історичних цінностей, які мають не тільки для Великої Луки значущість, а й для всієї неньки України, — наголошує Іван Чайківський, народний депутат України.

Дзвіниця ще старіша за церкву, цьогоріч її реставрували за гроші місцевих жителів та меценатів. Окропили споруду свяченою водою, також освятили іконостас та розпис.

Ми зараз робимо туристичні путівники по нашій громаді, є і паломницькі тури. Цей об’єкт включений в туристичні об’єкти. Будемо більше популяризувати, розказувати і залучати туристів до нашої громади, сіл, бо нам є що показати, — говорить Андрій Галайко, Великоберезовицький селищний голова.

Прийшла я як запрошена гостя на це свято. Сподобалось мені це святкування: багато гостей, хороші враження, позитивні емоції, — ділиться Оксана Дудар, гостя свята.

З нагоди ювілею вручали подячні грамоти жертводавцям за їхню діяльну участь у християнському житті парафії. 

У поліція пояснили чи штрафують швидку за перевищення швидкості, виявлене камерою автофіксації

Тернопільська команда “В активному пошуку” перемогла в “Лізі сміху” (ФОТО)