Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Лише одна вакцинована: за тиждень на Тернопільщині від коронавірусу померло 45 людей (ВІДЕО)

45 життів забрав COVID-19 за останній тиждень на Тернопільщині. Лише одна людина, яка померла, була документально щеплена. Всі всі інші – невакциновані.

Про це повідомив заступник генерального директора з досліджень біологічних факторів, лікар-епідеміолог обласного центру контролю та профілактики хвороб Володимир Паничев, пише “Терен”.

Однак загалом, за його словами, середньоденна кількість хворих і померлих від COVID-19 зменшилася. Приміром, якщо минулого тижня помирало 6-9 людей на добу, то вже за останню добу станом на 29 листопада зафіксована лише одна смерть.

– Тенденція до покращення ситуації із захворюваністю продовжується. Середній показник смертності за останні тиждень – 6 випадків на день, – зазначає Володимир Паничев. – Це менше від тих показників, які ми мали на рівні пікової захворюваності, але все рівно це доволі багато. Тому що за останній тиждень загалом померло 45 людей. Це люди старшого віку і в основному нещеплені. 

Володимир Паничев наголошує, що Тернопільщина одна з небагатьох областей, яка за весь період осіннього підйому захворюваності не потрапляла в “червону” зону.

– Зараз ситуації по Україні покращилася, але традиційно показники в Тернопільській області кращі за середньоукраїнські, як за рівнем захворюваності, так і за рівнем смертності, – каже лікар-епідеміолог. – Крім того період зниження захворюваності у нас значно довший, ніж в середньому в Україні. Нагадаю, що захворюваність почала знижуватися після 42 тижня (18-24 жовтня – ред), і вже більше 5 тижнів ми перебуваємо у постійній динаміці до зниження.

Одягнувся задарма: у Тернополі молодий чоловік виніс із магазину дороговартісну зимову шапку та рукавиці

Теребовля в диму: у центрі міста горять магазини (ФОТО, ВІДЕО)