Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Замінять дах в обласній дитячій лікарні і не тільки: депутати облради проголосували за ряд важливих рішень (ФОТО, ВІДЕО)

У Тернополі відбулась сесія обласної ради. В порядку денному – близько сотні питань, які стосуються важливих сфер життя краю. Серед них багато господарських: завершення будівництва приймально-діагностичного відділення у Бережанах, заміна даху в обласній клінічній дитячій лікарні та реконструкція даху в академічному театрі актора та ляльки, які активно відстоювали представники команди Івана Чайківського «За майбутнє».

Ми продовжуємо будівництво приймально-діагностичного відділення в Бережанській лікарні. Туди спрямовані кошти, щоби завершити і здати це відділення. Важливе стратегічне рішення — це створення дорожнього фонду в обласному бюджеті для того, щоб на наступний рік залучати фінанси не тільки з субвенції, державного, обласного бюджету, а й бюджетів громад. Адже є багато приватних підприємств, громад, які готові вкладати гроші в будівництво доріг, — розповідає Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради.

Також з ініціативи депутатів партії «За майбутнє», наступного року у Тернопільській області відзначатимуть 140-річчя від дня народження українського політичного діяча В’ячеслава Липинського.

Я хочу почати з фрази В’ячеслава Липинського: «Ніхто не збудує нам державу, коли ми самі її не збудуємо». Це є лейтмотивом нашої фракції, команди Івана Чайківського «За майбутнє», бо ми вважаємо, що тільки тиха, спокійна, невтомна праця над господарськими питаннями допоможе нам вирішити багато проблем в області, — говорить Олег Боберський, уповноважений представник фракції «За майбутнє» у Тернопільській обласній раді.

Проголосували депутати і за погашення заборгованості зарплати працівникам Буданівської психоневрологічної лікарні. 

Також виділили кошти на заміну даху в обласній дитячій клінічній лікарні. Тут нещодавно провели капітальний ремонт відділення анестезіології та інтенсивної терапії з операційним блоком, але дах замінити не вдалося. Тоді депутат обласної ради Василь Хомінець пообіцяв, що питання вирішать. 

На теперішній сесії, за нашим наполяганням, виділили 1 млн 500 тис.гривень для облаштування даху, тому що виникла ситуація, коли відділення було відремонтовано, але дах протікав. Приємно, що робота продовжується. Адже обласна дитяча лікарня і здоров’я наших дітей у нас в пріоритеті, — наголошує Василь Хомінець, депутат Тернопільської обласної ради («За майбутнє»).

Про інші важливі рішення, прийняті на сесії Тернопільської обласної ради, читайте на Терені згодом.

«Потрібні Матері-Україні»: Дмитро Ярош закликав побратимів бути готовими терміново стати на захист

“П’яний водій забрав життя Алли і її чоловіка”: збирають кошти дітям, батьки яких загинули у автопригоді на Тернопільщині