Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Що буде з коронавірусом на Тернопільщині до Нового року: прогнози лікаря-епідеміолога (ВІДЕО)

На Тернопільщині покращується ситуація із захворюваністю на COVID-19.

Про це свідчить зменшення загальної кількості хворих та кількості хворих упродовж доби, повідомив заступник генерального директора з досліджень біологічних факторів, лікар-епідеміолог обласного центру контролю та профілактики хвороб Володимир Паничев, повідомляє “Терен”.

– Ситуація абсолютно прогнозована, але на превеликий жаль, на цьому фоні зберігається серйозна проблема  – це висока летальність, – каже він. – І знову за останню добу в області померло 9 людей. І дуже прикро, що левова частка серед них, це люди старшого віку. Із 9 померлих – семеро віком від 60 років. Всі з супутніми патологіями і всі вони не щеплені. 

Пік підйому захворюваності Тернопільська область пройшла ще на 42 тижні (18-24 жовтня – ред.), зазначає лікар-епідеміолог.

– Після цього на 43-46 тижні, що минули , ми мали постійну тенденцію до зниження захворюваності, – говорить він. – Середньоденна кількість хворих зменшувалася на 100 чоловік, і ця тенденція буде продовжуватися ще декілька тижнів.  Єдине, що очевидно, темпи зниження захворюваності дещо падають, і воно не буде таким стрімким, як було до того часу. Але ми впевнені, що до Нового року підйому захворюваності не буде.

За словами Володимири Паничева, середньодобова кількість вакцинованих на Тернопільщині перевищує 6 тисяч. Дві дози вакцини вже отримали 21,9 % жителів області. Загалом кількість тих, хто або перебувають у періоді вакцинації, або вже вакциновані двічі, перевищує 51% населення області.

– Треба сказати, що така кількість вакцинованих разом з певною кількістю перехворілих вже робить вплив на інтенсивність епідпроцесу, – зазначає епідеміолог. – Тобто це вже об’єктивна реальність, яка дозволяє говорити нам, що подальний перебіг епідемії буде значно слабшим, аніж той, який ми пережили на рівні 42 тижня.

Зауваження не надходили: у Тернополі облаштували нове кільце – експериментальне (ВІДЕО)

Квартира є, входу – немає: у Тернополі за 23 тисячі доларів продають помешкання, вхід до якого замурований (ФОТО)