Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У поліція пояснили чи штрафують швидку за перевищення швидкості, виявлене камерою автофіксації

У мережі активно поширюється інформація про те, що поліція штрафує карети швидкої допомоги за перевищення швидкісного режиму.

Дані про ці порушення у поліцію надходять з камер автофіксації. Патрульні кажуть, такі випадки дійсно мають місце, та чи сплачують медики штрафи в кінцевому результаті – це вже зовсім інше питання.

Отже, у патрульній поліції пояснили:

  • По-перше, система працює автоматично: тобто у випадку скоєння правопорушення воно також автоматично фіксується щодо всіх т/з, які було ідентифіковано. Нагадую, що у патрульної поліції немає жодних списків “виключень”, окрім т/з зі спеціалізованою реєстрацією та ДНЗ.
  • По-друге, автомобілі ШМД мають право, відповідно до пункту 3.1 Правил дорожнього руху, виконуючи невідкладне службове завдання, відступати від вимог розділів 8 (крім сигналів регулювальника), 10-18, 26, 27 та пункту 28.1 Правил дорожнього руху, за умови увімкнення проблискового маячка.
  • По-третє, якщо такий авто ШМД фіксується камерою автоматичної фіксації, проте рухається з увімкненими проблисковими маячками, то матеріали не складаються, виходячи із попереднього пункту. Але трапляється, що це непомітно на фото або інспектор не визначив це візуально. Тоді керівник юридичної особи, на яку зареєстрований транспортний засіб ШМД, може звернутись із заявою щодо оскарження такої постанови і така постанова буде скасована.

У поліції зазначають, вище загадані заяви до них надходили. За результатами розгляду постанови скасовуються. І будуть скасовуватись. Ця процедура передбачена статтями 287-296 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також вже ініціювали зміни до наказу МВС 02.03.2021 № 166 щодо запровадження державних номерних знаків спеціально для карет швидкої допомоги. Це дозволить зовсім звести нанівець такі випадки.

У Шумську дворічна дівчинка випила хімічну речовину “Кріт”

Намолене, святе місце: на Тернопільщині відзначили 300-річчя храму (ФОТО, ВІДЕО)