Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі судили жінку, яка на ринку продала кілограм меду

Тернопільський міськрайонний суд розглянув справу щодо жінки, яка на базарі незаконно займалася реалізацією меду.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 8 серпня цього року у Тернополі. На вулиці Шептицького жінка займалася господарською діяльністю без державної реєстрації, як суб’єкт господарювання, а саме здійснила реалізацію меду в сумі 100 гривень. Враховуючи цьогорічні ціни, жінка продала орієнтовно один кілограм меду.

Такими діями вона порушила вимоги виконати підпункту 12 пункту 8 частини 1 статті 1 ЗУ “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських харчувань”.

На порушницю склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 164 КУпАП  (порушення порядку провадження господарської діяльності). За скоєне жінці загрожував штраф у розмірі 17000 гривень.

У судовому засіданні вона свою провину визнала повністю та розкаялася у вчиненому.

При визначенні покарання суд врахував сімейний стан обвинуваченої та позитивні характеристики з місця роботи та з місця проживання і відніс дане порушення до малозначимих.

Отож, дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив визнати продавчиню меду винною у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 160 КУпАП, та звільнив її від адміністративної відповідальності, обмежившись усним зауваженням. 9 листопада постанова судді набрала законної сили.

Джерело.

Сьогодні перші гонки біатлонного Кубка світу: о котрій годині старт?

Багато порушень, великі штрафи: у Тернополі перевіряють громадські заклади щодо дотримання карантинних вимог