Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополянка Олена Білосюк (Підгрушна) увійшла до основого складу збірної на Кубок світу

За планами головного тренера Уроша Велепця, до шістки біатлоністок, які візьмуть участь у першому етапі, потраплять Юлія Джима, Олена Білосюк, Валентина Семеренко, Віта Семеренко, Анастасія Меркушина та Ірина Петренко.

“Будемо возити поки що цих шістьох. Можливо, не всі будуть бігти різні дисципліни. Наприклад, Олену думаю поставити тільки на спринт, а Іру – на індивідуальну гонку. Але про це ще рано говорити, попереду ще два тижні”, – сказав Велепець.

Але склад може зазнати певних змін за підсумками ще одного швидкісного тренування, яке команда проведе на тижні.

“У нас ще буде одне швидкісне тренування, ще подивимось на них [шість біатлоністок, що мають потрапити на Кубок світу]. Можливо, ще Катерину Бех залучимо, будемо стежити за травмою плеча: їй тяжко його лікувати, адже все одно доводиться тренуватись, немає можливості відпочити кілька днів, бо сезон уже майже тут”, – зазначив тренер.

Відповідно, зі складу команди, що змагалася в Шушені, на етапи Кубка IBU відправляться Дар’я Блашко, Ольга Абрамова, Надія Бєлкіна та Катерина Бех (її старт там ще під питанням). Також на Кубку IBU розпочне сезон Анна Кривонос.

Як відомо, квота України на етапи Кубка світу у сезоні 2021/22 складає п’ять біатлоністок в особистих гонках. Перші офіційні старти біатлонного сезону почнуться з 26 листопада – тоді розпочнеться Кубок IBU, а вже 27 листопада – Кубок світу.

Майже 6 кілометрів нової дороги: від Мишковичів до Микулинців капітально ремонтують дорогу (ФОТО, ВІДЕО)

У «Кутківцях» урочисто відкрили оновлений стадіон (ФОТО)