Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Сьогодні перші гонки біатлонного Кубка світу: о котрій годині старт?

Сьогодні в шведському Остерсунді стартує великий біатлонний сезон. Найкращі біатлоністи і біатлоністки світу пробіжуть індивідуальну гонку. Це своєрідний марафон у цьому виді спорту — найдавніша і найскладніша дистанція.

В індивідуальній гонці старт інтервальний (як і у спринті). Всі біатлоністи мають пройти 20-кілометрову дистанцію (у жінок – 15 км) з чотирма вогневими рубежами (причому лежки і стійки чергуються). За промах дається одна хвилина.

Ця гонка стоїть окремо від інших, адже висока швидкість на дистанції може зіграти в ній негативну роль — у «індивідуалці» найголовніше стрільба. Два-три промахи на дистанції (читай — 2-3 хвилини штрафу) не допоможе відіграти жоден швидкій хід. Тому біатлоністи, як ніколи, велику увагу приділяють чіткій і розміреній стрільбі.

Отож, біатлонний сезон стартує саме цими непередбачуваними гонками. Жіноча гонка розпочнеться вже за кілька годин — о 12.45. В складі збірної України дві вихованки тернопільської школи біатлону та екс-тернополянки: Олена Білосюк (Підгрушна) і Анастасія Меркушина. Олена цю гонку пропустить, а ось Анастасія стартує під 8-им номером. На старт також вийдуть Юлія Джима (17-ий), Валя Семеренко (59-ий), Катерина Бех (65-ий) і Ірина Петренко (Варвинець) під 104-им номером.

Чоловіча індивідуальна гонка розпочнеться о 16.00. Там стартує тернополянин Дмитро Підручний, який вийде на старт під 27-им номером. Разом з ним змагатимуться й інші українці: Антон Дудченко (37), Богдан Цимбал (40), Денис Насико (66), Андрій Доценко (114).

Українець у Польщі загубив гроші, які хотів вислати родині: подробиці історії

У Тернополі судили жінку, яка на ринку продала кілограм меду