Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Підліток бив чоловіка і знімав на камеру: шокуючий випадок у Тернополі

Цей інцидент стався півтора року тому, та нарешті цими днями у Тернопільському міськрайонному суді було проголошено вирок неповнолітньому бешкетнику. Утім, опинившись на лаві підсудних, учень Хоростківського сільськогосподарського ліцею сподівався відбутись легким переляком, адже є неповнолітнім, однак «забув» окремі деталі свого «подвигу».

Насамперед те, що кримінальна подія трапилась у громадському місці, на дитячому майданчику, й свідками стали чимало тернополян і дітей. Більше того, сам обвинувачений усе зняв на мобільний телефон, а потім, хизуючись, виставив відео в інтернеті, пише Номер один.

Отож минулого року в другій декаді квітня такий собі учень Хоростківського ліцею Василь (з етичних міркувань ім’я підлітка у публікації змінено) зустрівся з друзями у дворі одного з будинків на вул. Лепкого, що в Тернополі. Оскільки вже сутеніло, юнаки вирішили посидіти-погомоніти на дитячому майданчику. Щоправда, розмова між хлопцями нагадувала потік брудної лайки, де зрідка чулося нормальне слово. У цей час поруч проходив літній чоловік. Почувши брудну нецензурщину, перехожий зробив зауваження юнакам.

«Добре, дядьку, ми більше не будемо!» – пообіцяв один із товаришів Василя. Натомість наш псевдогерой, котрий, до речі, найбільше та найогидніше матюкався, у відповідь порадив чоловікові якнайшвидше йти якомога далі. Дядько скипів і зауважив, що вони знаходяться у громадському місці, а не в нього у хаті, і поруч граються діти, ходять дорослі, тож нехай забирається геть.

Тоді Василь підскочив до незнайомця і з розмаху вдарив ногою у живіт, потім у голову, а коли чоловік упав, продовжував бити ногами, ще намагався влучити у груди та голову. При цьому ще й знімав процес побиття на мобільний телефон. Почувши крики, до майданчика почали підходити мешканці навколишніх будинків, хтось викликав поліцію. Злякавшись, друзяки розбишаки схопили його попід руки та потягнули подалі від місця жахливої бійки.

Тим часом перехожі допомогли побитому витерти кров із обличчя. Тримаючись рукою то за серце, то за розбиту голову, літній чоловік повільно пішов додому, але наступного дня змушений був звернутися до травмпункту швидкої допомоги. Після обстеження медик запідозрив перелом ребер. Цей висновок підтвердив лікар і в поліклініці за місцем проживання побитого.

На жаль, поки справа дійшла до суду, потерпілий загубив рентгенівські знімки та виписки лікарів, тож не зміг надати це в суді, відтак служитель Феміди не взяв до уваги його слів.

Тим часом, потрапивши на лаву підсудних, неповнолітній розбишака почав каятись і просити вибачення. Більше того, адвокат учня навіть вказав суду, що до Василя вже не потрібно застосовувати покарання, а варто передати під нагляд матері.

У відповідь суддя зазначив, що ані адвокат, ані Василь не надали доказів, що після вчиненого агресивний підліток кардинально змінив свою поведінку і став на шлях виправлення, відтак не потребує покарання. Адже неповнолітній скоїв злочин у громадському місці – на дитячому майданчику, на очах у дітей і  мешканців міста жорстоко побив незнайому літню людину та ще й знімав усе це на відео. Тобто вчинив хуліганство (ч.1 ст. 296 КК України). При цьому ані юний розбишака, ні його рідні не компенсували потерпілому навіть копійки за лікування. Відтак суддя призначив ґалабурднику 15 діб арешту!

Мокрий сніг та вітер: на Україну суне негода

Всі померлі були невакциновані: епідеміолог про COVID-19 на Тернопільщині