Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Закрили справу щодо 24-річного атовця з Теребовлі, який, захищаючи власну оселю, смертельно поранив одного з нападників

На Великдень цього року Тернопільщину сколихнула новина, коли в ніч на 2 травня у селі Глищава, Теребовлянського району – шестеро молодиків напідпитку з села Іванівка увірвалися на подвір’я до 24-річного місцевого жителя, колишнього атовця Андрія Пекельного, який проживав з матір’ю, і стали вибивати вхідні двері та погрожувати розправою.

Андрій викликав поліцію, а згодом вийшов до хлопців на вулицю.

Внаслідок сутички смертельне поранення отримав один із нападників 24-річний молодик з Іванівки.

Спершу поліція Тернопільщини звинуватила Андрія у вбивстві, та, після значного резонансу, справу передали до Києва і перекваліфікували.

Сьогодні, адквокат Андрія Пекельного, який взявся його захищати — Андрій Федур — на власній сторінці у Фейсбук повідомив, що справу закрили, адже Андрій Пекельний діяв правомірно і захищав себе, матір та свій дім.

“Кримінальне провадження закрито. 7-го травня я написав: – “Сьогодні ми з Hlib Fedur взяли на себе захист Андрія Пекельного з Тернопільщини. Вивчивши доступні стороні захисту матеріали слідства, вважаємо що він не вчиняв злочину, а його дії були в межах необхідної оборони”. І ми не помилились. Мало хто вірив тоді, та результат є. Встановлено слідством,- захищаючись Андрій Пекельний діяв правомірно і в межах необхідної оборони, – відзначив Андрій Федур. – Добре коли слідчі Національної Поліції ретельно проводять розслідування, встановлюють факти і дають їм оцінку. А прокурор Офісу Генерального прокурора, здійснюючи процесуальне керівництво, приймає рішення на підставі зібраних доказів”.

Андрій Федур сподівається, що трагедія яка сталася в ту ніч і забрала людське життя буде хоч і гіркою, та наукою для інших молодих людей.

“Право на захист від протиправних посягань є природнім правом людини, захищеним Конституцією і Кримінальним Кодексом.Свої права потрібно захищати”, – підсумував адвокат.

Поліція встановила особу, яка спричинила вибух у тернопільській багатоповерхівці

У громадському транспорті Тернополя посилили контроль: що перевіряють (ВІДЕО)