Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

7 порад для батьків: що треба робити, щоб діти вчасно лягали спати

Здоровий сон запорука фізичного та емоційного здоров’я дитини.

Особливо важливий він для дітей, тому необхідно змалечку привчати їх до правильного режиму дня.
Згідно з дослідженням, проведеним американськими вченими, 57% учнів середньої школи та 72% старшокласників не дотримуються рекомендованої тривалості нічного сну.
Це погана новина, враховуючи, що «сон пов’язаний з пам’яттю та навчанням», — каже Кетрін Кір, директор Центру порушень дитячого сну в лікарні “Stony Brook”.
Яким же чином можливо виробити у дітей відповідальне ставлення до власного здоров’я та заохотити їх дотримуватися необхідного режиму?

Фахівці радять скористатися наступними порадами:
1. Почати регулярно будити дітей в один і той же час. Чим раніше це відбуватиметься, тим більше ймовірність, що малеча не зможе засиджуватися довго ввечері.
2. Виробити послідовні “ритуали” перед сном. Наприклад, прогулянка на подвір’ї, читання цікавої книги, майстрування оригамі, після чого дитячий організм “розумітиме”, що наступний крок — засинання.
3. Заборонити перегляд телевізору та використання смартфонів не менше ніж за 30 хвилин до сну.
4. Дотримуватися встановленого режиму навіть у вихідні дні, коли є особлива спокуса прокинутися на декілька годин пізніше.
5. Демонструвати правильні звички на власному прикладі, тобто дорослі теж повинні навчитися лягати раніше, щоб малеча розуміла, що це правило розповсюджується на усю родину.
6. Не переобтяжувати дітей непомірною кількістю обов’язків протягом дня, що можуть їх емоційно та фізично виснажувати, створюючи психічне напруження, через яке вони будуть погано засинати.
7. Створити для малечі комфортну та приємну атмосферу в родині, де буде культивуватися позитивне мислення, гарний настрій та взаємоповага.

Дрібним фермерам обіцяють фінансову підтримку

На Тернопільщині померла молода вчителька (ФОТО)