Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Стало страшно: білоруський журналіст з сім’єю втік до Тернополя (ВІДЕО)

Журналіст відомого білоруського телеканалу «Белсат» Максим Гацак, злякавшись за власну безпеку, переїхав жити до Тернополя.

На батьківщині чоловікові та його дружині загрожували переслідування і навіть ув’язнення. Нещодавно влада Білорусі визнала «Белсат» екстреміським телеканалом. Все тому, що журналісти виступали проти політичного режиму в країні і висвітлювали протести навесні 2020 року, інформує «ІНТБ».

Максим Гацак роками пише про політику, економіку та інші соціально важливі речі. На його Батьківщині цього достатньо, аби потрапити до в’язниці.

Від літа цього року журналіст разом з дружиною і дітьми живуть в Тернополі. Каже, місто вибирали україномовне. Адже білоруська й українська схожі, відтак дітям буде легше адаптуватися до нового місця.

«На початку липня цього року почалась зачистка журналістів і громадянського суспільства в Білорусі. Цих, хто зостався. Почалися обшуки і затримання журналістів «Белсату» в межах кримінальних справ. Також моїх колег. Працювати було вже майже неможливо. Тоді прийняв рішення покинути Білорусь», – зазначає Максим Гацак.

Наразі журналіст з сім’єю чекають документів на дозвіл тимчасового проживання в Україні. Втім. Сподівається, що незабаром зможе повернутися вже у демократичну Білорусь.

 

“Могли померти ще місяць тому”: у Тернополі жінка багато днів перебувала в квартирі з трупами матері та сестри

Померло 15 людей за добу: статистика захворювання COVID-19 на Тернопільщині