Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Оновлюють підлогу та сцену, замінюють вікна: капітальні ремонти об’єктів соціальної інфраструктури активно тривають(ВІДЕО)

Серед об’єктів, які цього року оновлять за кошти соціально-економічного розвитку, – сільський клуб у Купчинцях. Приміщення було у поганому стані. Сьогодні тут замінили проводку та вікна, оновлюють підлогу та сцену.

Дане приміщення клубу знаходиться в центрі громади. В нас взагалі як таких приміщень немає, де можна проводити масові заходи, чи збори, чи ті самі вибори. Це приміщення пострадянське, стареньке було, проводка в жахливому стані, опалення, грубки, які вже потріскали. Це взагалі нікуди не годилося,– говорить Ігор Країнський, голова Купчинецької громади.

Капітально відремонтувати цей заклад планували ще у 2019 році, коли утворилася Купчинецька громада. Але через відсутність фінансування роботи так і не розпочали.

Нам вдалося з соцеконому виділити кошти. Це 1 мільйон 316 тисяч гривень, плюс кошти місцевого бюджету — 119 тисяч. Важливо, що є бажання у місцевого голови, молоді. Тоді у громадами буде майбутнє,— вважає Іван Чайківський, народний депутат України.

Сільський голова Ігор Країнський розповідає, сільський клуб служитиме для громади не лише місцем проведення культурних заходів. Тут планують проводити різноманітні майстер-класи, навчання та конкурси. Також працюватиме місцева бібліотека, яка на час ремонту тимчасово знаходиться в приміщенні школи.

Уже третю добу поспіль: на Тернопільщині знову 11 летальних випадків від коронавірусу

Благодійна акція в Тернополі: мережа EVA подарувала обласній дитячій лікарні необхідне обладнання