Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Благодійна акція в Тернополі: мережа EVA подарувала обласній дитячій лікарні необхідне обладнання

4 жовтня колектив Тернопільської обласної дитячої лікарні очікував подарунок. Національна мережа магазинів EVA спільно з благодійним фондом «КОЛО» передали лампу фототерапії до відділення паталогії новонароджених. Кошти на закупівлю пристрою було зібрано в рамках благодійної акції.

Кожен, хто у період з 26 травня до 3 червня 2021 року включно придбав підгузки ТМ JOY у роздрібних або інтернет-магазині EVA, став добродійником. 1 гривня з продажу кожної пачки продукту перераховувалася до БФ «КОЛО» на придбання лампи фототерапії для новонароджених. Акція організовувалася до Міжнародного дня захисту дітей і була покликана привернути увагу до прав та безпеки наймолодших громадян України.

Вкрай потрібне обладнання
Лампа фототерапії забезпечує новонародженим ефективну профілактику захворювань та лікує жовтяницю. Куратор неонатального центру, професор Галина Павлишин розповідає, що таке медичне устаткування надзвичайно потрібне, адже лампа рятує маленьких пацієнтів від токсичного ураження білірубіном.

«Підтримка малюків із боку держави, громадських установ і компаній є вкрай важливою. Забезпечення їхнього здоров’я і щастя є нашою спільною метою й одним із пріоритетів діяльності EVA. Наше майбутнє залежить від них, а ми несемо відповідальність за їхнє безпечне сьогодення. Ми дуже вдячні всім, хто долучився до нашої благодійної акції та у такий спосіб сприяв появі лампи фототерапії у дитячій лікарні Тернополя», — коментує Олександра Гнатик, керівниця PR-напряму лінії магазинів EVA.

Врятували перше життя
Лампу фототерапії для новонароджених у закладі чекали вже давно, адже тривалий час її не було в наявності в Україні.
Нова лампа уже змогла врятувати життя маленької дівчинки. Її мама Галина розповідає, курс фототерапії допоміг знизити рівень білірубіну немовляти.
«Лампа — це дуже хороша річ, завдяки цій лампі зменшується рівень білірубіну, тому що в нас була проблема з ним, він у нас дуже високий був. Також за допомогою цієї лампи знизилась потреба в заміненому переливанні крові. Це дуже корисна річ, — говорить Галина Гулька, тернополянка.

Благодійні проекти EVA допомагають новонародженим
До речі, благодійний проект в Тернополі не перший, який реалізується спільними зусиллями мережі магазинів EVA та благодійним фондом «Коло».

«Робити добрі справи завжди приємно, а тим більше бачити, як благодійність стає звичною справою. Нам надзвичайно приємно співпрацювати з таким партнером, як лінія магазинів EVA, що вже понад сім років підтримує наш проєкт «Поспішайки» і допомагає закуповувати обладнання для реанімації новонароджених по всій Україні», — говорить Олена Кривенко, голова правління Благодійної організації «Благодійний фонд «КОЛО».

Оновлюють підлогу та сцену, замінюють вікна: капітальні ремонти об’єктів соціальної інфраструктури активно тривають(ВІДЕО)

Хто кому служить? Притула вступив в батл з соратницею Порошенка