Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Ледве заспокоїла себе і сина”: у Тернополі психіатр відмовив у прийомі дитині з інвалідністю

Про кричущий випадок, що трапився у дитячій поліклініці міста написала тернополянка Оля Гумен.

Жінка повідомили, що її сину, в якого є група інвалідності, відмовив у прийомі лікар-психіатр. І це при тому, що вони вони тривалий час очікували під дверима кабінету. Після цього обурена мама і переляканий син довго приходили до тями.

“Сьогодні сталась дуже неприємна для нас подія:-було відмовлено Максиму у плановому огляді психіатром. Змушені пройти мед.огляд так як 8 листопада закінчується термін ІПР.

Взнавши у реєстратурі, що психіатр здійснює огляд з 9:00 до 18:00 так втішилась. В 13:00 вже стояли в неї під кабінетом.

Простоявши (точніше проганявши, потім полежавши й все пооблизувавши, в Макса почалась істерика, т.к. аутистичний спектр розладів, гіперактивність і стенофобія, дитина-інвалід підгрупи “А”) до 13:36 психіатр вийшла й відмовила у прийомі, сказала очікувати наступного психіатра, що приймає після 14:00.

Хоча ще було доволі часу й діти-інваліди підгрупи А обслуговуються позачергово. Після нас була ще мати з маленькою дитиною, теж в шоці…

Максим після ОРЗ (3 тижні відхворів), піддаючи ризику дитину в час пандемії… І ще питання: чому в обласній все було завжди без проблем, а в міській поліклініці одні палки в колеса?!(Тільки недавно трішки заспокоїла дитину й себе.

Я не знаю, яка ситуація у інших таких же дітей, сімей, але в нас схожі казуси через раз (а це що півроку). Ітак дуже несолодко. І після заяв про огляд вдома всерівно змушені оббивати пороги поліклінік, стояти в чергах й отримувати необгрунтовані й, на мою думку, протиправні відмови.Я завжди мовчала, стиснувши зуби й проковтнувши це все… Але терпець увірвався.У відповідні органи звернулась! Очікую на відповідь й адекватну реакцію”, – написала тернополянка Ольга Гумен.

“У вівторок, 26 жовтня, в поліклініці Тернопільської міської дитячої лікарні сталась прикра ситуація, щодо консультації дитини лікарем спеціалістом. Для комфорту батьків організовано консультації лікарями психіатрами дитячими (які є працівниками іншого комунального закладу) на території нашої установи на правах оренди приміщень, що безумовно зручно для батьків. Дані спеціалісти підпорядковані іншій лікувальній установі. Ми з розумінням ставимося до проблем батьків наших маленьких пацієнтів. Розраховуємо на Вашу підтримку” – прокоментували інцидент у Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня

Тернополянин Дмитро Підручний розповів, що китайці не пускають спортсменів на олімпійську трасу

Збив дитину і поїхав: на Тернопільщині водія посадили на 8 років