Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У селі Мишковичі ремонтують дорогу державного значення (ФОТО, ВІДЕО)

У селі Мишковичі, Великоберезовицької громади, ремонтують дорогу. Про це вже тривалий час мріяли жителі села, адже вона була у поганому стані та й коли востаннє її оновлювали вже й не пам’ятають. До того ж доруйнував автошлях транзитний транспорт – цю дорогу використовували, як об’їзну, під час ремонту траси М-19. 

Ця дорога, яка проходить через села Мишковичі, Миролюбівка, Лучка, дуже зруйнована, адже весь транспорт їхав через ці села. Дуже відрадно, що ми сьогодні знайшли розуміння з Службою автомобільних доріг. Великоберезовицька громада вийшла з ініціативою співфінансувати цей проєкт, — говорить Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради.

Держава виділила левову частку на будівництво даної дороги, а громада надала 5 мільйонів гривень і таке співфінансування сьогодні держава ставить в пріоритет, адже це показує те, що громада хоче розвитку, щоб сюди приходили інвестори, — наголошує народний депутат України Іван Чайківський.

Крім нової дороги планують облаштувати автобусну зупинку, оновити існуючі пішохідні переходи та встановити нові. 

Такого капітального ремонту тут не проводилось дуже давно. Є потреба відремонтувати тротуари і оновити освітлення. Перший транш – 3 мільйони – ми вже перерахували, наступний буде в листопаді. Планується нижній шар асфальтного покриття і, якщо в цьому році погода дозволить, то і верхній, — розповідає Андрій Галайко, Великоберезовицький селищний голова.

Проектом передбачено влаштування тротуарів, узбіч, влаштування вуличного освітлення, ремонт лотків, водовідведення та весь комплекс робіт, як на всіх інших дорогах, де ми ремонтуємо, — говорить Микола Довгошия, начальник Служби автомобільних доріг у Тернопільській області.

Зараз підрядники здійснюють фрезерування зношеного покриття. Застосовуватимуть найефективніший метод укріплення шарів дорожнього полотна — холодний ресайклінг.

Тернопільська міська рада підтримала ініціативу Івана Чайківського (ВІДЕО)

На Бережанщині 22-річний молодик вкрав гаманець з пенсією у 84-річної сусідки