Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Нічия України і Боснії: чи є тепер у наших футболістів шанси?

Учора збірна України упустила перемогу в матчі з командою Боснії і Герцеговини та вшосте з семи матчів відбіркового турніру зіграла внічию. На черговий гол Андрія Ярмоленка боснійці відповіли результативним ударом Ахмедходжича на 77-ій хвилині. Отож, 1:1, що суттєво ускладнило нам життя.

Та, як це не дивно, після втрачених очків в двох матчах з казахами, домашніх нічиїх з фінами і боснійцями, в України все ще залишаються непогані шанси на вихід у фінальний турнір чемпіонату світу. Наші навіть можуть посісти перше місце, а для другого може вистачити й нічиєї, хоча ці варіанти малоймовірні. Та давайте, однак, розглянемо всі можливі варіанти, а для початку заглянемо в турнірну таблицю.

  1. Франція – 12 очків (6 матчів), 8:3
  2. Україна – 9 очків (7), 9:8
  3. Фінляндія – 8 очків (6), 7:7
  4. Боснія і Герцеговина – 7 очків (6), 8:7
  5. Казахстан – 3 очків (7), 5:12

Матчі, що залишилися:

13.11.2021  17:00 Боснія і Герцеговина – Фінляндія

13.11.2021  22:45 Франція – Казахстан

16.11.2021  22:45 Фінляндія – Франция

16.11.2021  22:45 Боснія і Герцеговина – Україна

Нагадаємо, що команда, яка полсідає в групі перше місце виходить на чемпіонат світу напряму, а збірна, котра займе друге місце матиме шанс вийти у плей-офф, подолавши два кола плей-офф. Наголошуємо, два, адже це нововведення. Отож, які шанси в України?

Перше місце в групі

Французам ми нині програємо три очки і теоретично можемо їх наздогнати. Та для цього потрібно, щоб трикольорні програли обидва матчі, які залишилися: Казахстану вдома (!) та Фінляндії на виїзді. Україні ж потрібно буде виграти в Боснії та ще й ліквідувати відставання в різниці забитих і пропущених. Та й це ще не все — потрібно, щоб і Фінляндія не обіграла Боснію в своєму матчі, адже, у такому випадку, вже фіни вийдуть на перше місце. Коротше, варіант дуже малоімовірний.

Дві перемоги Фінляндії

У такому разі матч збірної України, практично, нічого не вирішує у розподілі першого і другого місць. Залишиться тільки малоімовірний варіант на 2 місце, якщо французи програють Казахстану, а наші виграють у Боснії з великим рахунком. На перший погляд, дві перемоги фінів (а особливо їх звитяга над французами) виглядають фантастичними, але не будемо забувати, що чемпіони світу приїдуть до Фінляндії, очевидно, вирішивши всі завдання ще в грі з Казахстаном. Отож, будуть не дуже вмотивованими.

Поразка України

Цей варіант також малоперспективний, адже, звісно, не дає жодних шансів на продовження боротьби.

Нічия України

У такому разі є шанс на друге місце, але для цього потрібно, щоб боснійці і фіни також зіграли внічию, а фіни потім не виграли у Франції. Будь-які інші варіанти не дають нашим жодних шансів.

Перемога України

Цей варіант для нас найочікуваніший (якщо забути про якість гри команди у вчорашньому матчі). Цей варіант, як зазначалося вище дозволяє помріяти про перше місце в групі і на 90% гарантує друге. Якщо, як ми також писали вище, фіни не наберуть 6 очків. Отож, завдання зрозуміле — потрібно обіграти боснійців.

Хто претендує на плей-офф?

Німеччина і Данія вже забезпечили собі місця в Катарі, а хто з інших груп претендує на плей-офф? У ньому, до речі, виступить 12 команд — 10 збірних які посядуть другі місця в своїх групах, а також дві команди, які приєднаються з Ліги націй.

Отож, ця дюжина розіграє лише три путівки на Мундіаль. Тобто відбудеться два відбіркових кола, тому боротьба за участь в чемпіонаті світу буде дуже жорсткою.

Тим більше, що на 90% до списку можливих суперників збірної України потраплять такі серйозні команди: Сербії, Швеції, Швейцарії, Чехії, Туреччини та Польщі. Теоретично в цьому списку може опинитися і хтось з грандів, все вирішать два останніх тури.

На Тернопіллі вночі одночасно горіли два трактори Fend

Відомий блогер експериментом довів, що у Почаївській Лаврі моляться за Путіна