Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Новим головою Верховної Ради став уродженець Тернополя Руслан Стефанчук

Новим головою Верховної Ради став народний депутат від «Слуги народу» Руслан Стефанчук.

 

За його призначення на цю посаду проголосував 261 народний депутат на засіданні в п’ятницю, 8 жовтня. Одночасно Верховна Рада звільнила Стефанчука з посади першого заступника голови Верховної Ради.

Стефанчук замінив на цій посаді Дмитра Разумкова, який був головою Верховної Ради з 29 серпня 2019 року. У цей період Стефанчук обіймав посаду першого заступника голови Верховної Ради. 7 жовтня депутати відправили Разумкова у відставку.

Крім Стефанчука, на цю посаду також подавалися Яна Зінкевич та Олексій Гончаренко від «Європейської солідарності», але вони не набрали достатньої кількості голосів під час рейтингового голосування.

Хто такий Руслан Стефанчук

Руслан Стефанчук народився 29 жовтня 1975 року в Тернополі у сім’ї студентів-медиків. Має дві вищі освіти: за спеціальністю «правознавство» та «менеджмент виробничої сфери».

Стефанчук – доктор юридичних наук, адвокат, професор, член-кореспондент Національної академії правових наук України, заслужений діяч науки і техніки України, екс-заступник головного редактора юридичного журналу «Право України».

Має досвід у політичному житті країни. Він працював помічником народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Анатолія Матвієнка, а також віце-прем’єра Степана Кубіва.

У 2011-2013 завідував відділом проблем розвитку національного законодавства в Інституті законодавства Верховної Ради України. До приходу у команду Зеленського, Стефанчук займався виключно науковою діяльністю, працював у Хмельницькому університеті управління та в Національній академії прокуратури України.

У квітні 2019 року тоді ще кандидат у президенти Володимир Зеленський представляв Стефанчука як члена своєї команди. У травні 2019 року президент України Володимир Зеленський призначив Руслана Стефанчука своїм радником та представником у Верховній Раді. Із Зеленським Стефанчук знайомий ще зі студентських років, коли вони обоє грали в КВН, пише “Захід.Нет”.

Унікальні кадри з лікарні у Чорткові: усі ліжка зайняті ковідними пацієнтами, тепер хворіють і молоді люди (ВІДЕО)

Тернопільщина потрапила до “помаранчевої” зони карантину. Що це означає