Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Батьки звертались до лікарів, дитина померла вдома: подробиці смерты немовляти від COVID-19 на Тернопільщині

У Кременецькому районі від ускладнень коронавірусу померло тримісячне немовля.

Дитина померла не у лікувальному закладі, а вдома, де проживала разом з мамою. Відомо також, що батьки один раз зверталися у приймальне відділення Кременецької районної лікарні.

Смерть немовляти підтвердила головна санітарна лікарка Тернопільщини Оксана Чайчук. «Дитина віком до трьох місяців не госпіталізовувала в лікарню, вона померла вдома», – уточнила Оксана Чайчук, повідомляє ZAXID.NET

Лікарі бригади швидкої Кременецького району лише констатували смерть немовляти. Патронаж і нагляд з немовлям мала б здійснювати первинна ланка медицини в Кременецькому районі. Директор Кременецького районного центру первинної медико-санітарної допомоги Віталій Корнійчук розповів журналістам ZAXID.NET, що йому відомо про такий випадок. Але порадив звернутися до керівництва райлікарні. «Батьки до нас не зверталися. Ця дитина зі сім’єю проживала в селі Андруга. Ми навіть не знали, що в них є хвора дитинка. Знаю, що батьки возили дитину на огляд в приймальне відділення Кременецької райлікарні ще 14 жовтня, у вихідний день», – розповів Віталій Корнійчук.

Керівництво Кременецької райлікарні підтвердило, що батьки з немовлям приїжджали в чергове приймальне відділення. «Вони дійсно були в нас. Черговий педіатр оглянула дитину, зауважень не було серйозних, порадила міряти температуру три рази і звернутися наступного дня до їхнього сімейного лікаря, щоб сімейний призначив відповідні ліки. Первинна ланка медицини повинна здійснювати нагляд за маленькими дітьми до року. Чому це не було зроблено не знаю», – головний лікар Кременецької райлікарні Павло Кісіль.

Через смерть немовляти у Тернопільській ОДА зібрали нараду, після якої призначать перевірку, щоб з’ясувати причини, чому не був здійснений відповідний нагляд за немовлям.

Загалом за 20 жовтня від коронавірусу одужало – 357 осіб, а було проведено досліджень методом ПЛР – 2 295 разів.

P.S. За інформацією сайту Тернопільські події, у селі Андруга Кременецького району односельці розповідають, що сім’я, де померло немовля, неблагополучна. Раніше в цій родині кілька років тому вже помирала дитина, і у зв’язку з цим батьків звинувачували у недогляді. Також односельці повідомили, що дорослі в сім’ї були не вакциновані від коронавірусу.

Оновлені правила пасажирських перевезень у карантинний період (ВІДЕО)

Майже 700 хворих та 16 смертей: статистика коронавірусної хвороби на Тернопільщині