До уваги господинь: ціни на овочі борщового набору почали зростати

У розпал сезону збирання овочів на зберігання зростають ціни на овочі так званого борщового набору: буряк, картопля, морква, цибуля, капуста та інші.
Хоча, зазвичай в цю пору року, як пишуть експерти Агротаймс, все навпаки.
Неврожай у сусідніх країнах та менший урожай в Україні наприкінці вересня тиснуть на ціни. В першу чергу дорожчає морква, картопля та цибуля. Менше, але схожа тенденція й щодо капусти та буряка.
На найбільшому гуртовому фермерському ринку півдня України «Неждана», що в селі Великі Копані на Херсонщині морква подорожчала за вихідні з 5.5-6.5 грн/кг до 7.5 грн/кг. Ціна на цибулю зросла з 6-7 грн/кг до 6.5-7 грн/кг, на картоплю – з 5-6.5 до 6-7 грн/кг. Вирівнялися пропозиції буряка – 6 грн/кг.
Огірки подорожчали з 17-20 грн/кг до 20-25 грн/кг, кабачки та цукіні залишилися за попередніми цінами – по 10 та 11-15 грн/кг відповідно
Перець Білозірка – від 5 по 8 грн/кг, конусовидні перці по 15-18 грн/кг, кубовидні – по 20-22 грн/кг.
Ціна на баклажани дещо піднялася – 18-20 грн/кг.
Червоні томати-сливки подешевшали 7-11 грн/кг, червоні круглі томати з коштують від 16 до 26 грн/кг, рожеві томати – від 28-30 грн/кг, чорні – 33-35 грн/кг.
Дині – від 3 до 8 грн/кг, кавуни – від 0.8 грн/кг за сорт Продюсер до 3.5 грн/кг за безнасінні та жотом’якушні гібриди.
Яблука коштують від 6 до 12 грн/кг. Виноград – 25-40 грн/кг, слива – 16 грн/кг, груша – 8-15 грн/кг, малина – 90-100 грн/кг.

Микола Галас

This website uses cookies.