Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині рівень захворюваності на коронавірус перевищений майже втричі

У більшості областей України перевищений рівень захворюваності на COVID-19, Тернопільщина – у їх числі.

Для “зеленої” зони карантину рівень захворюваності має становити не більше, ніж 75 випадків на 100 тисяч населення протягом 14-ти днів. Станом на 19 вересня цей показник не перевищений лише у двох областях: Закарпатській та  Кіровоградській.

На Тернопільщині рівень захворюваності становить 220 випадків на 100 тис. населення, що майже втричі перевищує показник “зеленої” зони. Про це свідчать дані, опубліковані на сайті МОЗ.

Найгірша ситуація у Чернівецькій області. Там рівень захворюваності сягнув 328-ми випадків на 100 тис. населення при нормі 75.

Крім того, станом на 19 вересня динаміка рівня госпіталізацій не відповідає нормам “зеленої” зони у 11-ти областях: Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Луганській, Миколаївській, Рівненській, Сумській, Харківській та Черкаській.

Нагадаємо, що Україну накрила чергова хвиля COVID-19. Штам “Дельта” вражає людей молодого та середнього віку, абсолютно здорових, без супутньої патології. Пацієнти мають тяжкий перебіг коронавірусної хвороби. Також у 10 разів більше госпіталізують дітей, ніж під час попередніх хвиль.

Загалом за час пандемії в Україні захворіли понад 2,35 мільйона людей, 54 919 – померли.

Дані МОЗ станом на 19 вересня 2021

данімоз20

 

На Тернопільщині зустріли 23-річного бельгійця, який велосипедом подолав 2200 кілометрів (ФОТО)

У Тернополі вночі водій на “Шкоді” на смерть збив 18-річного хлопця (ФОТО)