Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

З тернопільського ставу витягли покинуті снасті для ловлі щук (ФОТО)

Працівники муніципальної інспекції Тернопільської міської ради такі рейди по акваторії ставу проводять регулярно.

 

В більшості перевіряють, чи дотримуються мешканці приватних будинків, які розташовані поблизу берегової лінії, правил природоохоронного законодавства України, та чи не порушують екологічні санітарні норми.

«Кілька днів тому було обстежено прибережну смугу Тернопільського ставу на факт виявлення несанкціонованих скидів нечистот. В ході перевірки працівниками муніципальної інспекції були виявлені безгосподарські знаряддя для лову риби. За результатами роботи складено акт виявлення та вилучення безгосподарського майна», – повідомили у Тернопільській міській раді.

Речниця міської ради Мар’яна Зварич у коментарі для ZAXID.NET додала, що знаряддя вилову риби під назвою «літні жерлиці» не є забороненими згідно з правилами рибальства. Проте залишати без нагляду такі знаряддя заборонено. Адже вони можуть перешкоджати човнам, катамаранам, або ж іншим водним транспортам.

Пропустить через 6

«У цьому випадку такі залишенні знаряддя інспектори вилучають та складають акт вилучення безгосподарських знарядь, де описують кількість, стан, марку. Для повернення знарядь рибалка (власник) повинен надати документ, який засвідчує, що саме ці знаряддя є його власністю або законність їх придбання (товарний чек), і тоді їх повернуть господарю», – додала Мар’яна Зварич.

Додамо, що рибальські знаряддя «літні жерлиці» – це спеціальний круг з пінопласту, на який намотується жилка з гачками і грузилом. Використовується такий круг переважно для ловлі хижих риб, таких як щука.

https://zaxid.net/news/

Тернопільщина поки не перейде до “жовтої” зони

Резонанс на Тернопільщині: подружжя катувало та сексуально знущалось із чоловіка. Потерпілий помер