Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі водії маршруток отримуватимуть мінімум 18 тисяч зарплати, – мер

Відтепер у тернопільському громадському транспорті не можна буде розрахуватись готівкою.

З 1 жовтня у місті почне діяти система безготівкової оплати “Єдиний квиток”. Про це розповів міський голова Тернополя Сергій Надал під час традиційного прямого ефіру у п’ятницю.

За його словами, люди часто нарікають на грубість з боку водіїв, але перевізники запевняють – їм важко знайти заміну, адже ніхто не хоче працювати за невисоку оплату.

“Потрібно дати їм більш зарплату, аби водії переживали за свою роботу та якісно її виконували, а власник в будь-який момент міг взяти на місце працівника, який не справляється, іншого. Тому, формуючи тариф, у його вартість заклали середню зарплату водію 20 тисяч гривень. Ми рекомендуємо її зробити від 18-ти до 22-ох, але це буде мінімум 18 тисяч гривень легальної офіційної зарплати”, – сказав мер.

Нагадаємо, що з 1 жовтня у Тернополі запроваджують єдиний квиток на усі види громадського транспорту. Пересадки протягом 30-ти хв стануть безкоштовними.

Також з 1 жовтня у громадському транспорті Тернополя зміниться тариф на проїзд. Для власників “Файної картки” він коштуватиме 8 грн, для пасажирів, що здійснюватимуть оплату за проїзд у міському громадському транспорті неперсоніфікованим електронним квитком тариф становитиме 9 гривень, а для тих, хто сплачуватиме за проїзд безконтактною банківською картою, або разовим проїзним квитком, вартість проїзду складатиме 10 гривень.

Придбати разовий квиток можна буде в терміналах самообслуговування EasyPay, які встановлені на зупинках.

Крім цього Сергій Надал наголосив, що відтепер водіям буде невигідно з’їжджати з маршрутів.

“Стимулювати водіїв не втікати з маршрутів та дотримуватись графіка треба фінансово. Саме тому ми переходимо на покілометрову оплату. Управління транспорту платитиме перевізнику за кілометр пробігу”, – додав міський голова.

Детальне у відеотрансляції:

Джерело.

 

Чому під час СOVID-19 та інших захворювань варто відмовитись від м’яса, розповіли дієтологи

Відео найкращих моментів: Усик сенсанційно переміг Джошуа і став новим чемпіоном світу у суперважкій вазі