Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільські муніципали патрулюватимуть парки на електромобілях (ФОТО)

У Тернополі місцеві підприємці передали муніципальній інспекції міні-електрокари. Автомобілі використовуватимуть для патрулювання міських парків. Наразі муніципали отримали лише два таких електромобілі, але сподіваються, що їх кількість збільшиться і це дозволить охопити патрулем усі парки.

«У Тернополя є понад 300 гектарів паркових зон, які потребують спостереження. І працівники муніципальної інспекції не мають змогу обійти цю всю територію. Тому цей транспортний засіб передбачений для якісного інспектування. Авто не передбачено для затримання порушника, але на пішохідних зонах в парках інспектори патрулюватимуть на них і фіксуватимуть порушення благоустрою», – розповідає мер Тернополя Сергій Надал.

Електромобілі передали на баланс управління муніципальної інспекції Тернопільської міської ради. «Насамперед ми будемо використовувати ці авто для патрулювання двох парків – Парку ім. Т.Шевченка та ландшафтного парку «Загребелля». Ці парки оточують наше озеро і на берегах є дуже багато рибалок. І в нас виникає така потреба у контролі кількості риби, яку вони виловлюють, чи вони використовують заборонені засоби ловлі риби. Будемо контролювати несанкціоноване засмічення території парків», – розповідає начальник управління муніципальної інспекції Ігор Максимів.

Електромобілі місту подарувало підприємство «Корсал», яке займається постачанням різної автомобільної та електротехніки. Вартість електрокарів не розголошують. «Ці автомобілі безпечні, вони не завдають шкоду навколишньому середовищу. Вони проїжджають більше ніж 100 кілометрів на одному заряді. І я думаю, що цього буде достатньо, щоб патрулювати парки Тернополя», – заявив керівник ТОВ «Корсал» Олег Кобилянський.

Додамо, що електрокари тернопільських муніципалів облаштовані проблисковими маячками та гучномовцями, тому інспектори зможуть також робити оголошення в натовпі, коли проходять гучні святкування.

На Тернопільщині тріснув міст (ФОТО)

У Тернополі чоловік упав із даху: викликали швидку