Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Нові захоплюючі книги для прохолодних осінніх вечорів

Настає пора низьких температур, холодних вітрів, дощу та вечорів, проведених вдома. Можна комфортно закутатись у ковдру з книгою в одній руці, чаєм чи кавою в іншій, і, котом на колінах.

У цій статті редакція сайту про книги Readmodo зробила підбірку захоплюючих книжок, які допоможуть цікаво провести осінні вечори. Але будьте обережні: деякі з книжок настільки захоплюючі, що можуть гарантувати вам ще й безсонні ночі.

1. «Шістка воронів» Лі Бардуґо
Генію-злочинцю Казу Бреккеру пропонується справа, яка може зробити його надзвичайно багатим, але він не може впоратися з цим завданням самостійно. Каз потребує відчайдушних людей, щоб погодитись на цю самовбивчу місію, але і достатньо вмілих, щоб її виконати. Він знає, де їх шукати. Шість найнебезпечніших покидьків міста, кожен із них унікальний сам по собі, з надзвичайними навичками та рисами характеру — разом вони можуть подолати всі перешкоди на шляху, якщо, звісно, не вб’ють один одного раніше.
«Шістка воронів» — це не тільки захоплива фентезійна історія про гонитву за багатством, це також історія про жорстокість світу, братерство та пошуки нової мети в житті. Ця книга буде ідеальною для всіх шанувальників фентезі, а ще більше книжок цього жанру можна знайти у цій підбірці фентезі.

2. «Тривожні люди» Фредерік Бакман
Перегляд нерухомості зазвичай не створює смертельної ситуації, але для кількох людей день огляду квартири стає саме такою. У новому романі Фредеріка Бакмана ми читаємо про грабіжника, котрий після невдалого пограбування банку, вривається в помешкання і бере в заручники групу незнайомих людей.
Через декілька розділів книги ми розуміємо, що пограбування банку та захоплення заручників набагато менш цікаві ніж особа грабіжника та самі незнайомці у квартирі. Божевільні обставини, незрозуміла таємниця та головні герої — це те, що затягує вас у історію «Тривожних людей» та переконує продовжувати читати. Кожен з них несе в собі образи, біль, секрети та пристрасті, які ось-ось готові вибухнути. Ніхто з них не є таким, яким він здається. І всі вони відчайдушно прагнуть порятунку, в тому числі й грабіжник.

3. «Правда про справу Гаррі Квеберта» Жоель Діккер
Нью-Йорк, весна 2008 року, відомий письменник Маркус Голдман відчуває, що його покинула творча муза і він не може закінчити новий роман. Керівник видавництва, з яким він підписав контракт, погрожує йому судовим позовом та серйозними фінансовими наслідками у разі невиконання договору. Термін невблаганно наближається, коли в житті Маркуса трапляється раптовий поворот — його близького друга і вчителя, загальновизнаний письменника Гаррі Квеберта, заарештовано і звинувачено у вбивстві п’ятнадцятирічної дівчини Ноли Келлерган, чиї останки разом з рукописом роману Квеберта були знайдені біля його будинку в невеликому містечку. Маркус кидає все і їде до свого друга, щоб провести власне розслідування та написати про це свій новий роман.
«Правда про справу Гаррі Квеберта»— це не тільки напружений твір, це також роздум про сучасне американське суспільство, літературу, правосуддя та засоби масової інформації. Книга має екранізовану серіальну версію.

4. «Таємна історія» Донна Тартт
«Таємна історія» розповідає історію молодого хлопця Річарда, який починає навчання в Новій Англії. Він приєднується до групи розумних та ексцентричних студентів класичної філології, які на чолі з харизматичним викладачем відкривають спосіб мислення та життя, який не має нічого спільного з монотонним існуванням їхніх однолітків. Ця група студентів зачаровує своїм розумом, естетикою та привабливістю. Вони не бояться експериментувати і у спробі відтворити справжню грецьку вакханалію роблять дещо непоправне.
«Таємна історія» — це захоплива, а іноді і жахлива історія, яка привабить кожного, хто хоче відчути хвилювання емоцій і зустріти справді хороший твір моральної літератури. Ця книга гарантує, що ви не зможете відірватися від неї до останньої сторінки.

5. «Зруйнована гавань» Тана Френч
Роман Тани Френч починається як поліцейський процесуал, що переростає у психологічний трилер виняткової складності та глибини. Спочатку двох дублінських детективів, ветерана Міка Кеннеді та його партнера-новачка Річі Керрана, викликають на жахливе місце злочину поблизу Зруйнованої гавані, що знаходиться на околиці Дубліна. Патрік та його двоє маленьких дітей мертві, а його дружина перебуває у важкому стані. Діти були задушені у своїх ліжках; чоловік і дружина були знайдені на кухні з численними ножовими пораненнями. Численні отвори в стінах будинку та пастка для тварин на горищі тільки ускладнюють справу.
Звучить заплутано і складно? Так воно і є, але це робить цю історію тільки ще більш захоплюючою.

6. «Веріті» Колін Гувер
Лоувен Ешлі, письменниця з Нью-Йорка, що зіткнулася з фінансовими труднощами після догляду за своєю вмираючою матір’ю. Після смерті матері до неї звертається Джеремі Кроуфорд з пропозицією закінчити написання відомої серії психологічних трилерів від зіркової авторки Веріті Кроуфорд, котра потрапила у серйозну автомобільну аварію. Сім’я Кроуфордів та видавці тримають в таємниці стан Веріті, а угода з Лоувен має бути повністю конфіденційною, тому дівчина може отримати достатньо грошей, щоб розпочати нове життя. Вона погоджується на умови і їде на кілька тижнів у будинок Кроуфордів для вивчення матеріалу до книги Веріті.
Проте, переглядаючи нотатки до книги, Лоувен знаходить автобіографічний рукопис, який розкриває темні таємниці життя Веріті. Як тепер вчинить Лоувен? Чи варто їй розповісти про рукопис? Які наслідки це матиме? Дізнайтесь у романі Колін Гувер.
Ці книги стануть ідеальним доповненням до холодних, але таких комфортних осінніх вечорів. А які книги любите читати восени ви?
Еріка, Readmodo

Власниками нових банківських карток АТБ-Pay стали вже більш як 350 тисяч українців: які переваги, нові можливості та призи вони одержали

Сиротами залишилось троє маленьких дівчаток: молода українка загинула у Польщі (ФОТО)