Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Усе змінилося: тернопільські медики назвали новий перший симптом коронавірусу

На Тернопільщині зростає рівень захворюваності на коронавірус. За словами медиків, якщо раніше першими симптомами інфекційної хвороби COVID-19 були втрата нюху і смаку, то зараз усе змінилося.

«Збільшилася кількість хворих, у яких першим симптомом хвороби є розлади шлунково-кишкового тракту. Цього не спостерігалося так часто при попередній хвилі. Також більшість хворих, які є зараз, мають тяжкі ураження легень», — інформують фахівці ДУ “Тернопільський ОЦКПХ МОЗ України”.

Медики також відзначають, що останнім часом у госпіталізованих хворих не виявляється симптом втрати нюху та смаку. Почастішали також випадки захворювання на COVID-19 людей молодшого та середнього віку, чого так масово не було раніше.

«Хоча поточна ситуація залишається кoнтрoльoванoю, та випадків госпіталізації стає усе більше. Відтак, зростає і навантаження на систему охорони здоров’я. Через це важливо вакцинуватися, щоб здобути імунітет і зупинити поширення недуги. Вакцинація зараз максимально доступна. Важливо, щоб жителі нашого регіону проявили громадянську позицію і не ставали джерелом поширення інфекції. Тож просимо краян не зволікати із проведенням імунізації та вберегти себе від майбутніх ускладнень хвороби», — закликають в ДУ “Тернопільський ОЦКПХ МОЗ України”.

 

Розшукує поліція: у Тернополі чоловік розраховувався у магазині чужою карткою (ВІДЕО)

Тепер буде порядок: у Тернополі порушення правил паркування фіксуватимуть не так, як раніше