Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

В селі повстанської звитяги на Тернопільщині ремонтують дорогу

Представники команди Чайківського “За майбутнє”, як добрі господарі, переконані, що саме з доріг потрібно почати відновлювати села, особливо, якщо вони мають історичну спадщину та приваблюють туристів. Одним з них є село Бишки, яке свого часу було столицею воюючої України, центром визвольного руху. Сьогодні тут ремонтують дорогу.
Наша команда продовжує ремонт доріг місцевого значення і в нашому проекті 11 кілометрів дороги до села Бишки— столиці воюючої України. Сьогодні кінцева ділянка в самому селі під’їзд до музею до школи асфальтується. Нам сьогодні важливо зробити дорогу до цього історичного місця, тому що кожен учень школи, будь-який турист міг приїхати і побачити місця історичної слави наших героїв,— говорить Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради.

– Відновлювати туди зручний доїзд, щоб наша молодь могла сюди приїжджати, щоб наша молодь могла проникнутися тим духом, яким прониклись наші патріоти, які полягли за волю України,— наголошує народний депутат України Іван Чайківський.

Голова Козівської громади Сергій Добалюк переконаний, відремонтовані дороги допоможуть відкрити туристичний потенціал цього краю. Це визначне місце, куди багато людей приїжджають, знають, що тут є криївки. Тут планується на другий рік захід 80 років і на перспективу, коли тут дорогу відремонтують, багато людей захочуть приїхати, побувати в визначних місцях.
Загалом дороги у селах Ценів, Бишки і Потік планують оновити поступово за три роки.

У Тернополі до злодія викликали “швидку”

На Тернопільщині епідемія закриття шкіл. Тепер – в Монастириській громаді