Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Вимушені канікули: на Тернопільщині мають призупинити роботу 535 закладів освіти

535 навчальних закладів області, де вакциновані менше 80% працівників, мають призупинити роботу від завтра. Такі карантинні вимоги “жовтої” зони, яку в Україні запровадили від 23 вересня.

Про це Суспільному розповів голова облдержадміністрації Володимир Труш.

“Згідно з чинним законодавством чітко вказано, що це буде навчання не онлайн. Закривається онлайн-освіта. Вона не дозволена у постанові. Тому школи будуть закриватися. Розглядаємо це як вимушені канікули, думаю, що оплата працівникам освіти, які в закритих закладах, проводитись не буде “, – каже Труш.

Як розповіла директорка обласного департаменту освіти Ольга Хома, за останніми даними, які надали департаменту, на Тернопільщині в умовах “жовтої” зони карантину зможуть працювати 682 заклади освіти. А загалом їх в області є 1 217, каже Ольга Хома, пише Суспільне.

За її словами, також є 5 громад, де має не відкритися жоден навчальний заклад. Це Почаївська, Озернянська, Великодедеркальська, Золотопотіцька та Кременецька. Більше про те, як працюватиме область у “жовтій” зоні дивіться у підсумкових випусках новин.

Загибель працівника в Тернополі: оштрафували трьох людей (ФОТО)

“Сніжно, але красиво”: у Карпатах вдарив мороз (ФОТО)