Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Біль княжої Теребовлі: люди скаржаться на погану дорогу і затори (ВІДЕО)

Величезні затори для мешканців Теребовлі вже стали буденністю. А все тому, що через місто пролягає дорога державного значення М-19. До того ж вона встелена старою бруківкою,покриття руйнується, а по усій дорозі утворились горби та впадини.

Кілька років тому, була спроба цей відрізок відремонтувати. Проте частина місцевих активістів виступила категорично проти того, щоб замість бруківки стелили асфальтобетон. Тому від цієї ідеї відмовилися, а центр Теребовлі продовжив потерпати від заторів.

Хотіли зробити асфальт, не дали їм, казали,щоб була кам’яна дорога. Ремонтували її, але що, ями ще більші наробили, – розповівВасиль Яремчук.

Неможливо проїхати. Я їжджу до мами постійно в с. Лошнів, тут недалеко, 8 км. Потрібно робити об’їзну дорогу, – відзначив Анатолій Фурко.

Постійний наплив транспорту, дорогу не годен перейти зовсім. І там на мості теж така яма, що можна впасти, – розповіла Пані Галина.

Теребовля залишилася без міського голови, відтак немає господаря, який би взяв відповідальність за вирішення цієї проблеми на себе. Адже попри незручності, з якими стикаються і пішоходи, і водії – питання залишається конфліктним. Бо єдиної думки у мешканців щодо того, яким має бути покриття досі немає.

Її потрібно зберегти, тільки зберегти. Тому що асфальтне покриття воно так не зберігається, як та стара бруківка, – зазначила Пані Надія.

Під низ закласти бетонну стяжку якусь нормальну, а наверх застелити цю саму бруківку, щоб зберегти архітектуру міста, – додав Анатолій Фурко.

Ця бруківка поставлена в 1976 році, вона не має ніякої історичної цінності, то що вам розказують, то байки. Це мій батько, дорожник ставили цю бруківку, гуцули ставили, – розповів Роман Бліщ.

Люди кажуть, містом ходять чутки, наче дорогу на вулиці Князя Василька знову планують ремонтувати і навіть вже є відповідний проєкт. Але яке покриття ним передбачено – й далі залишається предметом суперечок.

На Тернопільщину призначили нового начальника дирекції залізничних перевезень

БК Тернопіль програв дебютну зустріч нового чемпіонату