Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Як покарали блогера, котрий зніс огорожу і розтрощив рекламний щит у центрі Тернополя

Відомий інстаблогер Антон Метельський, будучи п’яним, на автомобілі Audі Q3 у центрі Тернополя врізався у металеву огорожу та рекламний щит.

Аварія трапилась 1 серпня о 17:45 годині на вулиці Руській, пишуть Тернополяни.

Постанова за скоєне Антону Метельському оголосили у Тернопільському міськрайонному суді.

Доведено, що чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння – огляд проводився на місці ДТП за допомогою технічного приладу газоаналізатора Alcotest, табло якого висвітлило результат – 2,08% промілле, розповіли у Тернопільському міськрайонному суді.

У постанові суду йдеться, що громадянин порушив вимоги пунктів 2.3 (б ), 9.1 Правил дорожнього руху України, не був уважним, не вибрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожньої обстановки, не впорався з керуванням та допустив наїзд на металеву огорожу та рекламний щит. Внаслідок дорожньотранспортної пригоди автомобіль, металева огорожа та рекламний щит були механічно пошкоджені, чим спричинена матеріальна шкода.

Згідно з вимогами ч. 2 ст. 36 КУпАП якщо особа вчинила кілька адміністративних правопорушень, справи про які одночасно розглядаються одним і тим же органом (посадовою особою), стягнення накладається в межах санкції, встановленої за більш серйозне правопорушення з числа вчинених.

Беручи до уваги те, що в провадженні судді знаходяться дві справи про адміністративне правопорушення за ст. 124 КУпАП та до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП, відповідно до вимог ст.36 КУпАП вони підлягають до об`єднання в одне провадження із присвоєнням єдиного номеру.

У судовому засіданні блогер визнав свою вину, повністю та щиро розкаявся, просив суворо не карати.

Суд, розглянувши матеріали справи, прийшов до висновків, що порушника слід притягнути до адміністративної відповідальності та накласти на нього адміністративне стягнення.

На Антона Метельського адміністративне стягнення у вигляді штрафу в дохід держави у розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на 1 рік.

Також з нього стягнуть на користь держави судовий збір в розмірі 454 гривні.

Постанова судді у справах про адміністративне правопорушення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

“Непоправна втрата”: померла тернопільська майстриня художньої вишивки (ФОТО)

У Тернополі рибалка два дні виманював і таки впіймав величезного коропа (ФОТО)