Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Юна блогерка з Тернополя здобула перемогу на престижному конкурсі в Києві (ВІДЕО)

Чотирьох переможців конкурсу на здобуття відзнаки Олександра Капіноса, Героя Небесної Сотні, нагородили у Києві.

Магдалина Липовецька – юна тернополянка, яка здобула перемогу у Всеукраїснкьому конкурсі етноблогерів та здобула відзнаку імені Героя Небесної Сотні Олександра Капіноса, передає «5 канал».

Зазначається, що усі вони в межах конкурсу стали етноблогерами і своїми дослідженнями ділилися в соціальній мережі Instagram. У відеоблогах діти та підлітки розповідали про історії своїх родин, сімейні реліквії, предмети традиційного українського побуту, а ще регіональні діалекти, кулінарні традиції та вишиті сорочки.

Юна тернополянка Магдалина Липовецька, яка, до того ж, є вихованкою місцевого осередку Спілки Української Молоді в Україні, перемогла у віковій категорії 10-13 років.

– Я до конкурсу взагалі не мала блогу, не мала Instagram, їздила до бабусі в село і на горищі знайшла дуже багато старих етноречей, – розповіла в інтерв’ю «5 каналу» Магдалина.

До визначення переможців, окрім відомих етнографів, фольклористів та музеєзнавців долучилися і близькі героя Небесної Сотні Олександра Капіноса – його мама та наречена.

Опісля нагородження, учасники разом із батьками відвідали Алею Героїв Небесної Сотні, де їм провели екскурсію. Конкурс на здобуття відзнаки імені Олександра Капіноса проводять уже третій рік поспіль.

 

Разумков відреагував на ідею Арестовича перейменувати Україну

У Тернополі хлопці побили 10-річного школяра