Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У школах області пролунав перший дзвоник (ВІДЕО)

Випускники хвилюються, першокласники бешкетують. В школі села Озерна лунає перший дзвоник. У цьому навчальному закладі від традиційних першовересневих урочистостей вирішили не відмовлятися. Діти з нетерпінням чекали свята, цьогорічні випускники готували виступи та ретельно підбирали вбрання.

 – Я, як і всі мої однокласники хвилювалися, перед цим днем, тому що ми готувалися, вибирали наряди,— розповідає Олег  Гадевич, учень 11 класу ЗОШ І-ІІІ ст. с. Озерна.

– Ми так собі думали-думали і вирішили зробити не так, як всі, вирішили зробити щось у такому стилі, хлопцям купили підтяжки, метелики, все супер,— говорить Софія Яворівська, учениця 11 класу ЗОШ І-ІІІ ст. с. Озерна.

Розпочали відзначати День знань зі Служби Божої, де спільно молилися за успішне навчання. Запросили на свято і чимало гостей. Серед них – народний депутат України. Іван Чайківський зізнається, пропустити таке свято не міг.

 – Найкращі емоції, коли ти бачиш першачків, як вони йдуть, посміхаються, які вони щирі, як вони танцюють, емоції тільки позитивні. Діти— це наше все, наше майбутнє, вони нас надихають, заряджають і дають нам можливість розвиватися,— наголошує Іван Чайківський, народний депутат України («За майбутнє»).

 Не менше за учнів хвилюється і  Наталя Берестецька. На святі знань вона вперше, як директорка школи. До того ж серед 19 цьогорічних випускників, її колишні першокласники.

 – В мене вирують зараз різні емоції і сумні і веселі, тому що я випускаю своїх учнів, а з другої сторони радісні тим, що я маю велику надію, що на цій посаді я зможу для майбутніх учнів, випускників зробити нашу школу якнайкращою, зробити її веселою, щасливою, щоб вони пам’ятали ці шкільні роки, ніколи не забували і завжди поверталися у стіни рідної школи,— розповідає Наталя Берестецька, директорка ЗОШ І-ІІІ ст. с. Озерна.

 Школу суттєво підтримують місцеві підприємці. Керівник «Агропродсервіс. Ярчівці» Василь Гамрач розповідає, цей навчальний заклад для нього особливий, адже тут вчилася його дружина, а сам він в юності приходив сюди займатися спортом.

Щоб функціонували нормально заклади освіти перш за все потрібно, щоб громада отримувала податки платників, підприємців, громадян, які платять ПДФО і якраз наповнення бюджетів— це є найбільша підтримка шкіл», — говорить Василь Гамрач, директор ПП «Агропродсервіс. Ярчівці».

 З нагоди 1-го вересня школі подарували автобус, крім того спільними зусиллями колективу, громади, батьків та підприємців в приміщенні зробили ремонт. Але серед нагальних питань  – відновлення території біля навчального закладу. Народний депутат Іван Чайківський пообіцяв посприяти, щоб з соцеконому виділили кошти на ремонт, за умови, що громада виготовить проектну документацію.

 

Настоятеля храму Успення Пресвятої Богородиці відзначили за ревне служіння Богу, церкві та Україні

До школи – з маскою: у МОЗ встановили правила поведінки учнів та вчителів