Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Пара з Чорткова для приготування шашлика використала господарські вила замість шампурів (ФОТОФАКТ)

Майстер художнього бісероплетіння і танцівниця Людмила Гургач з Чорткова розповіла, як на вихідні з чоловіком приготували шашлик по-селянськи на вилах.

– До цього додумався чоловік, – розповідає Людмила. – До речі, в нас кажуть ґралі. Ми запланували позбирати в саду яблука, горіхи і потім зробити шашлики. Коли дійшли до етапу нанизування м’яса, то зрозуміли, що забули привезти із собою шампури. От мій чоловік Володимир Сорокопуд і каже: «Може спробуємо на ґралях?»

Усякий господарський реманент подружжю дісталося в спадок від дідуся. Родинне подвір’я – у селі Босири. Тут і працюють, і відпочивають.

– Приготування шашлику на вилах дуже сподобалося, – продовжує Людмила. – Це навіть практичніше, ніж з шампурами, адже одночасно повертаємо все. Та ще й довга дерев’яна ручка не дає обпекти руки. З вилами ми експериментували вперше. Думаю, що не в останнє, бо такий досвід сподобався.

Людмила Гургач поділилася секретами приготування шашлика.

– Щоби шашлик був смачним, до нього треба додати багато порізаної цибулі, зо 2-3 штуки помідорів, – розповідає. – Добавляємо спеції і заливаємо домашнім сухим вином, ставимо в холодильник на ніч. Приготуванням м’яса завжди займається чоловік. Він вишукує в інтернеті рецепти і додає іще щось своє. Виходить дуже смачно.

На Тернопільщині масово вакцинують колективи

«Я ніколи не думала, що я щось виграю»: теребовлянці виграли коштовні призи (ВІДЕО)