Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині зустріли 23-річного бельгійця, який велосипедом подолав 2200 кілометрів (ФОТО)

19 вересня у селищі Озерна побував 23-річний велосипедист, студент з Бельгії Ярема Венгринович. 

Його велоподорож через Європу триває вже третій тиждень. Він їде з Брюселя до Тернополя, 2200 кілометрів.

Ярема Венгринович організував свою мандрівку заради збору коштів дітям зі сходу України, які потерпіли від нападу Росії. Їхні батьки змушені були покинути рідні домівки чи опинилися в скрутному становищі.

Саме проблеми таких сімей стали мотивом для студента вирушити у тривалу подорож. Зібрані кошти спрямовуються в міжнародну волонтерську організацію «СОС Дитячі містечка Україна».

Батьки хлопця, Віталій та Орися Венгриновичі, з Тернополя. Колись вони виїхали в Бельгію. Ярема народився вже там.

Його маршрут пролягав через Озерну.

“Від імені всієї громади я подякував йому за його чин, що він не забуває Україну, не забуває, звідки його рід. В знак подяки подарував йому книгу бельгійського журналіста, дослідника Першої світової, Августа Тірі «Пілігрими великої війни», – написав житель Озерної Назар Романів. – Так склалася історія, що з жовтня 1916-го до липня 1917-го в Озерні базувався бельгійський експедиційний бронедивізіон АСМ (абревіатура від французької назви дивізіону Autos-Canons-Mitrailleuses). У складі цього корпусу перебували більше 400 військових, які півроку прожили в нашому селі”.

За словами Назара, символічно, що книжка про Генрі Жоржа, бельгійського чемпіона з велосипедного спорту, родом з Шарлеруа.

“В Озерні він сподівається на місце в бронемобілі, але його відправлено до роти велосипедистів. Чемпіон Бельгії каже своєму командуванню, що він не вміє їздити на велосипеді. Йому призначають «вчителя їзди» сержанта Жульєна Лао. І на ринковій площі в Озерні Генрі Жорж отримує «перші уроки», де перед очима озернянців прикидається невдахою.Після війни Генрі Жорж виборює золоту медаль на трасі Олімпійських ігор 1920 року в Антверпені. Жульєн Лао пише вітання олімпійцю, що недаремні були його уроки з велосипедної їди на ринковій площі в Озерні”, – підсумував Назар.

Згодом велосипедиста зустріли і в Тернополі.

Благодійну подорож Ярема Венгринович розпочав у Брюсселі 28 серпня. Хлопця весь цей час підтримували батьки. Щоб зустріти Ярему на фініші, до Тернополя прилетіла уся сім’я.

Далі Ярема планує поїхати на Луганщину, де мають відкрити центр для притулку родин.

 

 

 

 

 

 

 

Джерело.

Закрили на карантин: у школі на Тернопільщині зафіксували спалах COVID-19

На Тернопільщині рівень захворюваності на коронавірус перевищений майже втричі