Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Важлива частина взуття. Підошва кросівок, на що звертати увагу при купівлі нової пари?

Кросівки, як і будь-яку іншу модель, слід вибирати ближче до вечора.

Це потрібно для того, щоб правильно обрати потрібний розмір, бо після довгого буденного дня у спортивному взутті ноги набрякають й розширюються, тому заміри потрібно робити саме в такому стані. Щоб правильно обрати кросівки в магазині, слід пам’ятати про те, що будь-яке взуття повинно облягати ногу, а устілка — підлаштовуватися під вигин вашої стопи. Одягніть кросівок та походіть по залу. В першу чергу великий палець повинен торкатися до внутрішньої частини носка кросівок, але не впиратися в неї. Краще віддайте перевагу фірмовим спортивним магазинам, а не ринкам. Там ви зможете купити взуття високої якості, зшите за всіма стандартами та розраховане для пересування по місту і пересіченій місцевості. Тепер більш детально хотілося б звернути увагу на вибір підошви. Саме вона виступає одним з найважливіших елементів кросівка.

Підошва повинна згинатися в носовій частині взуття. Якщо вона гнеться в декількох місцях або не згинається, краще відкладіть таке взуття. Після того, як визначилися з розміром, влаштуйте кросівкам «тест драйв». Спробуйте плавно перекочуватися з п’яток на носочки. Якщо підошва кросівок допомагає та спрямовує рух, значить таке взуття буде зручним не тільки під час пересування, але й під час тренувань.

Якщо ви обираєте кросівки для спортзалу, їх теж потрібно купувати обережно. Зовнішньо вони нагадують закриті туфлі. Підошва має бути не товстою, але пружною. Переважно без рельєфу, але, можливо, з колами для більш легких обертань. Не вибирайте для занять занадто м’яку підошву — з нею важче зберігати рівновагу. Крім спортзалу, такі кросівки підійдуть для фітнесу або аеробіки. Пам’ятайте, що для кардіотренувань важливіша фіксація гомілки, а для силових вправ — максимальна стійкість підошви. Для тих, хто працює з великою вагою, існують спеціальні штангетки. Тобто взуття оснащене твердою підошвою для надійної опори та легшого присідання з вагою.

Трішки поговоримо про матеріал з якого виготовляють моделі. Філон являє собою міцну піну. Його використовують як для основної, так й для додаткової частини виробу. Поліуретан — це один з найбільш твердих матеріалів. Зазвичай використовують для проміжного шару. Він дозволяє зменшити вагу готового продукту. Філайт — гумова частина, що дозволяє збільшити еластичність підошви. Найдешевшим матеріалом на сьогодні виступає EVA. Він легкий, але гнучкий. Попри дешевизну, матеріал служить досить довго. Зношуваність EVA найвища. Отож, перед покупкою звертайте увагу на те, що ви купаєте, важливо розуміти, з чого зроблена модель, а також слідкувати за тим, щоб буде комфортно під час пересування.

Тернопільська Нива здобуває виїзну перемогу в Ужгороді і піднімається до топ-5

Комерційні торги vs. публічні закупівлі. На чому простіше заробити?