Євген Клопотенко розповів, що ж зміниться для школярів після реформи харчування. Які зміни чекатимуть на них у буфеті вже у середу, 1 вересня.
Справа в тому, що з початку нового навчального року почнуть діяти нові норми харчування для учнів. У новому меню будуть як традиційні українські страви, так і середземноморські, сезонні, безглютенові і безлактозні.
Ось, наприклад, буде сирна запіканка з бананом і ягодами, чахохбілі з куркою, кускус, Полтавський борщ, бефстроганов.
Про це повiдомив відомий шеф-кухар Євген Клопотенко під час одного зі своїх інтерв’ю для YouTube-каналу.
Також, починаючи з 1 вересня зменшать кількість хліба, солі, цукру, а також жирів. Ось, наприклад, якщо раніше норма хліба була 60-80 г, то зараз 30-50. Також, норма цукру тепер не більше 7,5 г за прийом їжі.
Категорично заборонено використовувати технологічно оброблені продукти: ковбаса, сосиски, рибні консерви, не пастеризоване молоко і соки, різні вироби з кремом, снеки, і так далі.
Що саме чудове – в новому меню буде не менше 160 страв, і повторюватися воно буде раз на місяць, що внесе різноманітність.
Стане більше м’яса, молочки, фруктів і ягід, горіхів. Наприклад, м’ясо повинні подавати двічі протягом тижня по 70, 100 або 120 г в залежності від віку дитини.