Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі поліція вимагає демонтувати літній майданчик ресторану “Файне місто”

340 грн штрафу присудили директорці ТОВ «Україна ресторан» за невиконання законних вимог поліції. Остання вимагала у керівниці демонтувати тимчасову споруду на бульв. Шевченка.

Про це йдеться у постанові Тернопільського міськрайонного суду від 3 серпня.

Як випливає з протоколу про адмінправопорушення, 30 червня 2021 року о 15 годині 30 хвилин в місті Тернополі по бульвару Тараса Шевченка,23, будучи директором ТОВ «Україна» ресторан, Марія З. не вжила відповідних заходів та не виконала вимогу інспектора поліції від 06 квітня 2021 року з приводу демонтажу тимчасової споруди для здійснення підприємницької діяльності (площадка ресторанів «Файне місто»).

Таким чином вона порушила вимоги пункту 1.5 Правил дорожнього руху і цим вчинила адміністративне правопорушення за ст. 188-28 КУпАП “Невиконання законних вимог посадових осіб уповноважених підрозділів Національної поліції”.

На суд 3 серпня директорка не з’явилась, але повторно подала клопотання про відкладення слухання справи з метою залучення захисника. Однак суд уже відкладав судове засідання з цієї причини, відтак відмовив їй і сказав, що задля недопущення порушення строків розгляду справи, буде слухати справу без фігурантки.

Суд встановив, що відповідно до акт обстеження поліції від 6 квітня, на бульварі Шевченка в межах червоних ліній розміщено тимчасову споруду для здійснення підприємницької діяльності без погодження із підрозділом Національної поліції. Цього ж дня директорка отримала вимогу демонтувати таку споруду. Однак під час повторного обстеження вуличної шляхової мережі від 30 червня поліція зафіксувала, що вимога не виконана.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку про наявність в діях керівниці ознак правопорушення за ст.188-28 КУпАП, визнав винною  і дав 340 грн штрафу.

До слова, за аналогічне порушення директорку судили тричі у 2020. Перший раз міськрайонний суд визнав її винуватою і присудив 850 грн штрафу. Але вона подала апеляцію і виграла – Апеляційний суд скасував постанову міськрайонного і закрив провадження. Вдруге – суд визнав винуватою і оштрафував на 255 грн. А втретє вирішив, що немає доказів навмисного невиконання вимог поліції і закрив провадження у зв’язку з відсутністю в її діях складу адміністративного правопорушення.

Джерело.

На Лановеччині 17-річний хлопець викрав автомобіль Nissan Primera

Чи потрібно у школі вивчати християнську етику. Що думають тернополяни (ВІДЕО)