Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

За що сьогодні голосували депутати на сесії Тернопільської обласної ради?

Сьогодні, 18 серпня, відбулося пленарне засідання сесії Тернопільської обласної ради. Нагадаємо, що попереднє засідання в середині липня не відбулося, адже депутати просто не зібралися в достатній кількості. Сьогодні, на щастя, сесія відбулася і депутати ухвалили низку важливих рішень.

Зокрема народні обранці підтримали проект рішення «Про розгляд електронної петиції «Поверніть газові мережі громаді». Згідно з рішенням, постійним комісіям Тернопільської обласної ради з питань законності, запобігання корупції, регламенту, депутатської діяльності та здійснення демократичного цивільного контролю за сектором безпеки, оборони і правоохоронними органами, з питань соціально-економічного розвитку, промисловості, зв’язку, туризму, курортно-рекреаційної та зовнішньоекономічної діяльності, управлінню з питань комунального майна та природних ресурсів Тернопільської обласної ради доручено у двомісячний термін розробити та подати на затвердження облрадою проект плану заходів з підготовки, організації і проведення приймання-передачі відповідних газорозподільних мереж з державної власності до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області.

Проголосували і рішення «Про затвердження Положення про порядок передачі до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області об’єктів державної форми власності та Положення про комісію з питань передачі до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області об’єктів державної форми власності».

Згідно з ним, Тернопільська обласна рада створила Комісію з питань передачі у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області об’єктів державної форми власності; затвердила Положення про порядок передачі у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області об’єктів державної форми власності, Положення про Комісію з питань передачі у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області об’єктів державної форми власності, а також – персональний склад Комісії з питань передачі у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області об’єктів державної форми власності.

Ухвалено також звернення депутатів Тернопільської облради до до Президента України Зеленського В.О., Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О., Прем’єр-міністра України Шмигаля Д.А. щодо насильницького переселення українського населення з території сучасної Польщі. Зокрема необхідне ухвалення закону з наданням об’єктивної політичної і правової оцінки насильного переселення у 1944–1951 роках українського населення з території сучасної Польщі як депортації за національною ознакою, а також надання постраждалим статусу депортованих осіб.

Депутати також закликали підтримати проект Постанови Верховної Ради України «Про відзначення 80-річчя створення Української Повстанської Армії» з метою визнання історичного значення боротьби Української Повстанської Армії за відновлення незалежності України та вшанування військової звитяги її вояків існує необхідність у прийнятті проекту Постанови Верховної Ради України «Про відзначення 80-річчя створення Української Повстанської Армії» (реєстраційний номер 5721 від 01 липня 2021 року), поданого народним депутатом України Савчук О.В.

Зважаючи на значний особистий вклад Ярослава Стецька у боротьбу за незалежність Української держави та з нагоди 110-ої річниці від дня його народження, яка відзначатиметься у 2022 році, Тернопільська обласна рада вирішила проголосити 2022 рік у Тернопільській області Роком Ярослава Стецька.

Згідно з рішенням, рекомендовано утворити організаційний комітет з відзначення у 2022 році в Тернопільській області Року Ярослава Стецька, розробити і затвердити заходи з підготовки та  відзначення у 2022 році в Тернопільській області Року Ярослава Стецька, організувати проведення тематичних заходів у загальноосвітніх, середніх спеціальних та вищих навчальних закладах щодо відзначення у 2022 році в Тернопільській області Року Ярослава Стецька, забезпечити проведення в бібліотеках, музейних, архівних установах області тематичних виставок щодо вшанування пам’яті Ярослава Стецька тощо.

Депутати звернулися до Президента України щодо присвоєння звання Героя України із врученням ордена Держави Євгену Коновальцю (посмертно).

Депутати Тернопільської обласної ради підтримали проект рішення «Про внесення  змін до  рішення Тернопільської обласної ради від 20 грудня 2018 року №1300  «Про затвердження  положення щодо відзначення преміями учнів, студентів закладів освіти Тернопільщини».

Згідно з прийнятим рішенням, розмір одноразової грошової премії для учнів, студентів закладів освіти Тернопільської області за результатами зовнішнього незалежного оцінювання з базових дисциплін становить:

–          2000 грн за 199 балів з одного предмета;

–          4000 грн за 199 балів з двох предметів;

–          8000 грн за 199 балів з трьох предметів;

–          5000 грн за 200 балів з одного предмета;

–          10000 грн за 200 балів з двох предметів;

–          20000 грн за 200 балів з трьох предметів.

Депутатський корпус підтримав проект рішення «Про надання  комунальному некомерційному підприємству «Тернопільський обласний клінічний онкологічний диспансер» Тернопільської обласної ради дозволу на отримання кредиту з метою придбання медичного лінійного прискорювача».

Комунальне некомерційне підприємство «Тернопільський обласний клінічний онкологічний диспансер» Тернопільської обласної ради матиме змогу укласти, відповідно до норм чинного законодавства, кредитний договір з акціонерним товариством «Державний експортно-імпортний банк України» з метою придбання медичного лінійного прискорювача.

Тернопільська Нива перемогла в другому раунді Кубка України

У Великому Ходачкові горить поле (ФОТО)