Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Володимир Болєщук: “Працівникам Буданівської психоневрологічної лікарні виплатять заборговану зарплату” (ВІДЕО)

Попереднє засідання сесії обласної ради не відбулося, відтак цього разу депутати працювали активно та напружено – питань назбиралося чимало. Розпочали роботу з розгляду петицій, для обласної ради – це новий досвід. 

Хочу сказати, що це  дуже важливий елемент демократії —коли люди беруть участь в управлінні. Ці дві петиції були ініційовані людьми, набрали потрібну кількість голосів на сайті обласної ради і сьогодні депутати їх розглядали,- розповідає Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради

В результаті обидві петиції прийняли. Одна з них стосувалася ремонту доріг, які ведуть до туристичних об’єктів на Борщівщині, інша – звимогою передачі газових мереж громаді. Далі депутати взялися за розгляд звернень до керівництва держави.

Було прийнято кілька важливих звернень на сесії. В першу чергу звернення до Кабінету Міністрів, Верховної ради щодо перегляду тарифів на основні комунальні послуги. Це ініціатива фракції «За майбутнє», ми наполягали ще навесні. Наші громадяни восени опиняться в катастрофічних умовах, коли ціна на газ буде дуже висока і держава повинна розробити механізми захисту громадян,- наголошує Олег Боберський, уповноважений представник фракції «За майбутнє» в Тернопільській облраді.

Було на сесії чимало традиційних господарських та фінансових питань, частина з яких стосувалася виплати заробітної плати.

Підносилось питання щодо дофінансування вторинної ланки медицини. Оскільки є недостатня кількість коштів і ми не маємо змоги виплатити заробітну платню усім медичним працівникам даної сфери послуг і всією фракцію було підтримано цей проект,- говорить Наталя Онишків, депутатка Тернопільської обласної ради (команда Чайківського «За майбутнє»)

Дуже важливе рішення, про яке ми сьогодні проголосували—це виплатили заробітну плату працівникам Буданівської психоневрологічної лікарні, яку людям заборгували через певні неузгодження попереднього керівництва обласної ради,- доповнює Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради

Обговорювали на сесії і необхідність відзначення на державному рівні 80-річчя створення Української Повстанської Армії. Депутат обласної ради Любомир Крупа переконаний, народні обранці від Тернопільщини однозначно мають відстоювати це питання у Парламенті.

Фракція «За майбутнє» одностайно підтримує відзначення на державному рівні 80-річчя створення Української Повстанської Армії і хотілося б наголосити, що кожна з фракцій і ми окремо з кожним нашим депутатом Тернопільщини і заходу України проговорили і створили потужне лобі у Верховній раді, тому що знаємо, що це неоднозначне питання, є різні погляди, але ми це маємо пролобіювати, підтримати, вимагати, щоб вони це провели і це рішення було прийняте, тому що це найяскравіша сторінка у нашій історії і ми розуміємо що без подій ОУН, УПА України сучасної би не було —зазначає Любомир Крупа, депутат Тернопільської обласної ради

Також депутати прийняли політичну заяву до керівництва держави, щодо виборів на 87-му окрузі з вимогою не допустити в майбутньому порушення права людини на вільний вибір.

Що не можна робити на Яблучний Спас: стародавні прикмети, повір’я та традиції

Хотів убити, але сусіди почули крики: на Кременеччині чоловік намагався зарізати своїх батьків