Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопіллі вакциновано майже п’яту частину жителів — 170 тисяч

Тернопільська область значно наростила темпи вакцинації, про що свідчать офіційні цифри. Так, лише за останній тиждень щеплення від COVID-19 отримали на 25% людей, аніж за попередній.

Про це під час сьогоднішньої наради в департаменті охорони здоров’я ТОДА розповіла в.о. генерального директора Тернопільського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, головна державна санітарна лікарка Тернопільської області Оксана Чайчук.

— Вакцинація проти COVID-19 критично важлива для стримування пандемії у поєднанні з ефективним тестуванням та застережними заходами, що вже застосовуються. Вона дозволить захистити себе і свої родини, щоб повернутися до звичного життя, — наголосила вона. — Загалом від коронавірусу вже щепили майже 169 тисяч жителів краю.

Нагадаємо, зараз область використовує чотири протикоронавірусні вакцини: CoronaVac, Comirnaty від Pfizer-BioNTech, AstraZeneca та Moderna. Усі вони отримали дозвіл Всесвітньої організації охорони здоров’я на екстрене використання.

— Наразі область перебуває на п’ятому етапі вакцинації від COVID-19. Вакцинацію здійснюють 47 мобільних бригад, 56 пунктів та 15 центрів масової вакцинації. Зараз показник охоплення щепленнями є середнім, однак на певних територіях охоплено вакцинацією дорослого населення недостатньо. За наявності такої кількості вакцин, можна вакцинуватися якою завгодно протиковідною вакциною, — підкреслила заввідділом імунопрофілактики Тернопільського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, регіональна координаторка вакцинальної кампанії в області Марія Павельєва.

Оксана Чайчук переконана — потрібно прискорювати темпи імунізації від COVID-19, кількість тестувань на COVID-19 та продовжувати активну вакцинацію населення.

— Ми повинні посилено працювати в цьому напрямку наступні тижні для того, щоб скоординувати роботу протидії коронавірусу, зокрема штаму «Дельта» та підготувати медичну систему до потенційного зростання захворюваності, — зазначила вона. — Адже можемо зіштовхнутися з абсолютно іншою ситуацією зі COVID-захворюваністю за кілька тижнів. А вакцинація це єдиний спосіб максимально вберегти себе та своїх близьких від ускладнень, які може спровокувати вірус.

Довідка: від початку кампанії всього проведено 168 918 щеплень. З них отримали І дозу – 106 481 особа, завершили вакцинацію (отримали ІІ дози) – 62 437 осіб. За 15 серпня 2021 року проведено усього 2275 щеплень.

Диво на Тернопільщині: в іконі проросли сухі квіти (ФОТО)

У середу кубковий матч Ужгород — Нива: час початку і звідки судді