Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Коронавірус “Дельта”: перші симптоми і чому він небезпечний

Коронавірус “Дельта” став однією  головних проблем суспільства в усьому світі за останній час.

Здавалося, кількість хворих на коронавірус в усьому світі світі почала знижуватися і ось-ось всі знову зможуть жити звичним життям, але, все не так просто. Попри заклики Міністерства закордонних справ не відвідувати без нагальної потреби 4 країни, де було зафіксовані найбільші спалахи штаму “Дельта”: Росію, Португалію, Великобританію та Індію, українці, звісно ж, туди подорожували.

В другій половині червня стало відомо, що в Україні зафіксували перші випадки коронавірусу із штамом “Дельта”, зокрема на Львівщині.

За прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров’я, до кінця серпня “Дельта” може сягати 90% випадків захворювань в різних куточках планети.

Як розповів “Суспільному” лікар, яких допомагає одужати хворим із штамом “Дельта” у львівській лікарні, перебіг хвороби проходить важче, ніж у випадку інших штамів, особливо, у пацієнтів виражена пневмонія та висока температура. Попри те, що штам “Дельта” офіційно може підтвердити лише спеціальне лабораторне дослідження, яке зараз роблять лише в Києві, існують симптоми, які виклкають у лікарів підозри, що пацієнт хворий саме на цей штам коронавірусу.

Які ж відомі симптоми коронавірусу “Дельта” і в чому головна відмінність?

Лікар-інфекціоніст Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Андрій Морфін розповів про основні симптоми хвороби, які він спостерігав у своїх пацієнтів.
За його словами, в штаму “Дельта” можна виділити 4 основні симптоми:
– сильний головний біль;
– інтенсивний сухий кашель, який проявляється одразу на початку хвороби;
– гарячка;
– першіння в горлі.

Захиститися від штаму “Дельта” можна так само, як і від інших – масковий режим у закритих приміщеннях, ретельне миття рук та уникнення масових скупчень людей. Крім того, вакцинація також допомагає уникнути захворювання, або ж як мінімум полегшити його перебіг.

Головними труднощами, як стверджують епідеміологи є те, що новий штам є дуже заразним (на рівні з вітряною віспою та грипом) та той факт, що закінчення сезону відпустук, коли люди повернуться з відпочинку у різних країнах, та початок сезоних застуд і ГРВІ співпадають, а це ускладнить розпізнавання нового штаму коронавірусу за перших симптомів та сприятиме його активнішому поширенню.

На даний момент точно відомо, що на Тернопільщині зафіксовано 52 випадки коронавірусу штаму “Дельта”, з них 19 – у Тернополі.

Лікарі закликають людей ретельно стежити за своїм здоров’ям та здоров’ям рідних і за наявності перших підозрілих симптомів залишатися вдома і повідомити про це свого сімейного лікаря.

Джерело.

Клієнтська співпраця

Тернопільська Нива зіграла в “суху” нічию з Олімпіком (відео, таблиця)